19/07/2024

Pjesa më e madhe dhe kryesore (Boxi)

0

Pjesa më e madhe dhe kryesore e kopjuterit (Pc) është Boxi që mban Brenda (hardaware) ose pjeset elektronike që i duhen kompjuterit. Boxi në anglishtë quhet (Tower).
Boxi që mbane pjesët elektronike nuk është asgjë veç se nje box plastik i cili mundet te vije në disa lloje dhe madhesi por pjeset elekrtonike në të janë të rëndësishme për të cilat ne do te flasim per me krysoret dhe shkurt në volumin e parë të gazetës sonë në volume të tjera do të spjegojmë rrenjesishte dhë një nga një te gjitha pjesët e kompjuterit.

Pra çfarë ka në Boksin kryesor,
Ka: 1) Qarkun kryesorë (Motherboard) 2) Prosesorin 3)Hard driven 4)Karden per videon ( Video Card) 5) CD ROM Boxi kryesore ka dhe disa gjera te tjera por ne do te flasim për ta në volume të tjera të gazetës sonë por këtë rradhë do ndalojme ketu pasi keto jane me krysoret dhe te domosdoshme për një (PC)

Meriman Braha ©www.merbraha.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok