13/06/2024

Çfarë është Mather Board

0

Nëse hapni kompjuterin tuaj, motherboard është qarku i sheshtë, një copë drejtkëndëshe në të cilën çdo gjë lidhet me të për një arsye ose një tjetër. Ai përmban komponentet e mëposhtme kryesore:
Një mikroprocesor (fole), i cili përcakton se çfarë lloj prosesori motherboard përdor.
Një chipset e cila formon sistemin kompjuterik logjikën e cila lidh CPU me pjesën tjetër të sistemit
(fole) për baterin e orës e cila mbane kohën e duhur në (Bios) dhe kompjuter.
(fole) (PCI),ndoshta më shume se një e cila siguron lidhje elektronike për kartat telefonit,zerit, video etj. dhe kartat e tjera,
fole) (AGB) Veqnërishtë për kartën Video.
(fole) për (RAM) e cila është memoria që përdoret vetëm kur kopjuteri është i ndezur.
(fole) për (HDD) përdorur për hard drivën.

Meriman Braha ©www.merbraha.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok