14/07/2024

Meriman Braha : Nga data 25.06.13 E drejta e plotë e apelit kundër vendimeve të marra nga ambasada kundër refuzimit të vizës vizitës sponsorizuar nga një anëtar i familjes në Britani të Madhe eshte shfuqizuar

0

Nga data 25.06.13 E drejta e plotë e apelit kundër vendimeve të marra nga ambasada refuzimit të vizës vizitës sponsorizuar nga një anëtar i familjes në Britani të Madhe është shfuqizuar .  Nga Meriman Braha

Kombinuar me te thenat  kohët e fundit anglezet paguajn £3000 per apelim kunder vedimit te officerit te ambasades për vizitorët në Mbretërinë e Bashkuar , është e qartë se Qeveria është duke e bërë gjithnjë e me te vështirë për vizitorët nga vende të caktuara , kryesisht në jug lindje të Azisë dhe Afrikës , për të vizituar të afërmit në Britani të Madhe .

 

Apelim kundër refuzimit të vizës vizitës sponsorizuar nga një anëtar i familjes në Britani të Madhe

Pikëpamjen e qeverisë ne apelimet kunder vendiimite te officerit te ambasades per  të vizituar familjen është se ata janë të panevojshëme dhe se thjeshtë nje  ri- aplikimit me dokumentet e sakta  do të jenë të mjaftueshme , ku ekziston një rast i vërtetë dhe gabimi eshte bere nga ana e abasades. Kushdo që mendon se kjo qartazi nuk ka shpenzuar një shumë të leximit refuzimeve mjafton te shihni raste të tilla si Akra , Islamabad , Manila, Delhi apo Lagos. ECOS rregullisht refuzojnë vizat për arsyet më absurde dhe një herë një person ka qenë i refuzuar me pretexting kjo është një çështje rutinë të refuzojë kërkesat e ardhshme .

E drejta e plotë e apelit kundër vendimeve të marra nga ambasada sot e tutje eshte hequr , por një apel  mund të ndiqen në të drejtat e njeriut ose të dëshmive të diskriminimit racor . Duke pasur parasysh se Home Office ka kohë që argumenton se vizita familjare janë një mënyrë e përkryer dhe sherben për mirë ne jeten familjare alternativë për vendbanim në të njëjtin vend , ajo mund të jetë e vështirë për zyrtarët që të argumentojnë tani se jeta familjare nuk është e angazhuar , ku një fëmijë dëshiron të vizitojë një prind apo një prind i një fëmijë , nëse fëmija është i rritur apo jo. Por me gjthe keto fakte perseri vazhdon te limitoje ne menyre te kansiderushme mindesine e ketyre familjareve te vizitojne njeri tjetrin.

Meriman Braha

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok