21/04/2024

Çfarë është dhe si përdoret ekrani

0

Ekrani perdoret nga kompjuteri per te treguar informacionin dmth e ben informacionin te shikueshëm për ne. Çdo gjë që bejme në kompjuter duhet që të shikojmë nëpërmjet ekranit.

Ekrani tregon informacion video dhe grafik të gjeneruara nga kompjuteri me kartë video. Ekranet janë shumë të ngjashme me televizionet por informacioni del me një cilësi shumë me të lartë. Ekranet vijnë në dy lloje kryesore – CRT dhe LCD. Ekranet CRT duken shumë si televizorë tradicionale si dhe janë shumë të mëdhenje në madhësi. Ndersa ekranet LCD janë shumë më të hollë me te bukur dhe ofrojne te njejten cilesi, ndoshta më te mirë.

Meriman Braha ©www.merbraha.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok