24/06/2024

Sa të rëndësishme janë pushimet?

0

Nga Marsela Lekli, Psikologe

Mbas një viti të lodhshëm është e rëndësishme të shkëputemi relativisht disa ditë të mjaftueshme nga rutina e obligimeve tona të përditshmërise. Si vëndet malore ose bregdetare.

Pushimet kanë një rëndësi të madhe në mirqënien tonë psikologjike-mendore. Mbas pushimeve çdo kush ka një rritje të energjisë pozitive,si dhe një rritje të kënaqësisë së jetës.

Gjithashtu pushimet janë një mundësi për të ushqyer raportet në çift,familjare, raport prind -fëmi, si dhe shoqerore.

Përfitimet e pushimeve

-Pushimet reduktojnë stresin

-Rrisin kreativititetin

-Nxisin stabilitetin emocional

-Rrisin vetbesimin

-Përmirsojnë inteligjencen, humorin, mbrojnë shëndetin fizik forcojnë marrëdhëniet familjare, shoqerore si dhe më e rëndësishmja mardhënia prind-femije.

Mungesa e pushimeve, mund të na japë lodhje, çrregullime humori, shqetësime emocjonale dhe psikologjike, fizike.

Ç’do pushim i mundëshëm mund të ketë një sërë përfitimesh në shëndetin mendor, psikologjik, emocjonal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok