23/06/2024

Puthni sa më shumë se ju shtohet jeta

0

6 korriku Dita Ndërkombëtare e Puthjeve

-16-vjetori

Përgatiti: Albert Z. ZHOLI

Dita Ndërkombëtare e Puthjeve u krijua në vitin 2006 për qëllimin e vetëm të shprehjes së dashurisë. Për t’u përqendruar në puthjen që ndodh midis të dashuruarve dhe për të festuar vendin, që mban në shoqërinë tonë, u krijua Dita Ndërkombëtare e Puthjes. Ne të gjithë kemi lloje të ndryshme të njerëzve në jetën tone, të cilët i duam shumë si miq, të dashur / të dashurën, bashkëshort / bashkëshorte, prindër etj. Ne i duam të gjithë ata në mënyrë të ndryshme dhe për këtë arsye ka lloje të ndryshme të puthjeve të destinuara për të dashurit tanë. Pavarësisht se çfarë lloji të puthjes pëlqeni, 6 korriku, Dita Botërore e Puthjes, është koha ideale e vitit që ta festoni atë, duke u dhënë puthje më të dashurve tuaj. Puthja është manifestimi i parë dhe më elementar i dashurisë mes dy personave. Shpeshherë ajo konsiderohet si çelësi që hap dyert e afeksionit dhe pasionit të zjarrtë. Ekzistojnë mendime dhe teori të ndryshme rreth funksioneve të puthjes dhe lidhjes së saj me sferën motive dhe sociale të njeriut. Aktualisht ekspertët e filematologisë, shkencës, që merret me studimin e puthjes, këmbëngulin se kjo lidhet me nevojën për të kërkuar partner me sistem imunitar të ndryshëm nga yni. Puthja lejon të digjen 12 kalori, ndërsa 66% e njerëzve i mbajnë sytë mbyllur kur puthen. Në të njëjtën kohë fal puthjes stimulohen shumë muskuj, më saktë 29 muskuj të fytyrës, duke u bërë një stërvitje e shëndetshme për organizmin. Kjo ditë i kushtohet emocioneve dhe ndjenjave ,që shpeshherë edhe mbizotërojnë jetën e njeriut.

Ndoshta nuk e dini, por data 6 korrik përkon me ditën ndërkombëtare të puthjes, për këtë arsye Living ju njeh me 6 kurioziete rreth saj:
1.Një akt puthjeje ve në veprim 29 muskuj të fytyrës. Me fjalë të tjera, puthja mund të përdoret si një ushtrim efektiv për parandalimin e rrudhave në fytyre.
2.Të dashurit këmbejnë pështymën gjatë puthjes dhe dihet se ajo përmban disa lloje substancash, ku nuk mungojnë mikrobet, kripërat minerale, proteinat dhe të tjera përbërje. Bazuar në studimet e fundit, këmbimi i këtyre substancave gjatë puthjes mund të reflektojë në përmirësimin e imunitetit dhe prodhimin e antitrupave që e bëjnë më efikas bashkëveprimin e substancave mbrojtëse të organizmit kundrejt sëmundjeve të ndryshme.
3.66% e njerëzve i mbajnë sytë mbyllur kur puthen. Kurse pjesa tjetër kënaqet duke parë se si ndryshon fytyra e partnerit emocionalisht gjatë këmbimit të puthjes.
4.Një puthje pasionante për 90 sekonda ngre tensionin e gjakut dhe shkakton shpeshtimin e rrahjeve të pulsit. Ajo ngre gjithashtu nivelin e hormoneve në gjak dhe redukton një minutë nga jeta e personit.
5.Puthja franceze është quajtur “bashkimi i shpirtrave” në Francë. Nuk janë vetëm buzët që kryejnë këtë puthje, por është gjuha shumë aktive. Një puthje pasionante franceze është edhe ajo kur ndërveprojnë vetëm gjuhët.
6.Në ndryshim nga ajo që besohet në përgjithësi për puthjen e eskimezëve, ata nuk bashkojnë thjeshtë majat e hundëve, për të krijuar puthjen specifike të tyre, që bota njeh. Ata i hapin pak buzët përpara se të bashkojnë majat e hundëve. Dhe në këtë moment të shkurtër mbushen me frymë. Gjatë momentit kur bashkojnë majat e hundeve (që është në fakt puthja e tyre), ata lëshojnë ajrin, që sapo thithën, në drejtim të njeri-tjetrit. Dhe arrihet kështu një shkëmbim i frymës, që vijon edhe gjatë kohës kur hundët e tyre prekin faqet e njëri-tjetrit, pasi janë në përfundim të puthjes eskimeze. Një puthje eskimeze zgjat një deri në dy minuta.

Kur ju merrni një të puthur në faqe nga një mik për të cilin ju ndjeni simpati, ju pyesni veten nëse ajo ishte një puthje miqësore apo një kuptimplotë? Në këtë Ditë Ndërkombëtare e Puthjes, shikoni këto pesë lloje të puthjeve dhe çfarë i ndikojnë ato.

Puthja në ballë

Një puthje në ballë është e veçantë dhe ka kuptime të shumëfishta. Kjo do të thotë që personi jo vetëm që ju do, por edhe ju respekton për atë se kush jeni. Ajo gjithashtu mund të shënojë fillimin e një marrëdhënieje duke shprehur admirim. Ky lloj i puthjes është menduar për këdo, qoftë ai miku juaj, prindërit tuaj, ose partneri.

Puthja në faqe

Kur një person që ju keni e keni simpati puth faqet tuaja, çfarë do të thotë kjo? Mund të jetë se individi ju sheh shumë të ëmbël ose të bukur ose mund të jetë një gjest miqësor. Në disa vende, puthje e vogël në faqe është emblematike e disa përshëndetjeve. Një puthje në faqe mund të ndodhë mes dy miqve, shokëve, partnerëve ose midis prindërve dhe fëmijëve.

Puthja në dorë

Kjo është një puthje e mbjellë në pjesën e prapme të një pëllëmbë nga dikush që është tërhequr nga ju dhe dëshiron që gjërat të shkallëzohen mes të dyve,- shkruan Prive.al. Ky veprim është kalorës dhe është një gjest që partneri juaj dëshiron të lëvizë gjërat përpara. Partneri juaj ose shoku juaj i cili ka simpati për ju është zakonisht ai që merr këtë hap.

Puthje e lehtë në buzë

Kjo do të thotë që individi dëshiron të shprehë dashurinë ose admirimin e tyre për ju. Por në këtë rast, intensiteti i puthjes ka rëndësi të njohë vëmendjen e individit. Ndërsa dy njerëz ndajnë një puthje në buzë për të shprehur intimitet, ndonjëherë prindërit ndajnë edhe këtë puthje me fëmijët e tyre për të shfaqur emocionin e dashurisë.

Puthja franceze

Një puthje franceze thjesht i bën gjërat më serioze midis çifteve. Kjo lloj puthje kërkon shumë praktikë dhe mjeshtëri, pasi dy njerëz, që janë jashtëzakonisht të pasionuar ose romantikë me njëri-tjetrin ndajnë këtë lloj puthjeje. Ajo përfshin shumë veprime gjuhësore dhe intimitet midis partnerëve për një puthje si kjo është një domosdoshmëri. Zakonisht, janë partneret, që ndajnë një puthje franceze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok