20/07/2024

Miladin Popoviqin nuk e vrau Haki Taha, as  Fadil Hoxha  Shaban Polluzhën , as Esad Pashën Avni Rrustemi,  dhe as Skënderbeun nuk e mbyti  malarja

0

Shkruan Fahri Xharra

Krimi sa do të që të jetë i përsosur dhe me kujdesin më të madh, krimi i ka edhe të metet e organizimin dhe analistët mediko-juridik, specialistët e shërbimeve sekrete por edhe qytetarët me një nuhatje të lindur mund t`i gjejnë gabimet e përsosmërisë së krimit. Por mvaret se a iu  lejohet të flasin dhe me çka kërcnohen ata .
Vrasja e Miladinit është bër me një skenar të “mrekullueshë” serb. në mënyrë që autori të jet shqiptar, që të largohet çdo dyshim për serbët , shqiptarët të krenohen me diçka që nuk e kanë bër dhe shekujt të lundrojnë me një krenari të rrejshme shqiptare. Bile ”. Në pyetjen se çka mendon për Milladin Popoviqin, S. Vukmanoviq Tempo përgjigjet: “Populli krijon mite dhe mirë është nganjëherë ta lëmë që të jetojë me ato mite”?!
Vrasja e milladin Popoviqit ?
“Autori Jevrem Jovoviq jep një detaj interesant:

Ekipi mjekësor, i cili ka bërë obdukcionet për Milladin Popoviqin dhe mësusesin Haki Taha, ka konstatuar se Haki Taha është vra para Milladin Popoviqit. Kjo e dhënë demanton dezinfomimin që përhapin ca kareca “nacionalist” shqiptar, se gjoja Milladinin e ka vra Haki Taha.

Ja shqipërimi i këtij studimi historik, i historianit Jevrem Jovoviq (pjesa përmbyllëse):

… Milladini shkëlqyeshëm iu kudërvu Aleksandër Rankoviçit e Millovan Gjillasit për ndarjen e Kosovës në tri pjesë. (…)

Me rastin e ardhjes në Prishtinë në krye të PK të PKJ për Kosovë, Milladinit i është ofruar Elaborati i Vasa Çubrilloviqit: “Çështja e pakicave kombëtare në Jugosllavi”. Ky Elaborat është përpiluar më 3 nëntor 1944 dhe fare pak ndryshon nga ai i vitit 1938, të cilin njëzërit e lejon dhe e tumir qeveria serbe. Milladini, me urdhërin e Titos, këtë elaborat e hedh poshtë, hidhërueshëm e gris dhe ua gjuan përpara Rankoviçit, Gjillasit, Tempos dhe Spasoje Gjakoviqit. Kthehet në Kosovë ku vazhdon punën sipas udhëzimeve të Titos dhe vendimeve të AVOJ-it. Në Kosovë poashtu vjen edhe Spasoje Gjakoviqi me detyrë të Sekretarit krahinor për punë të bredshme, atëherë e quajtur OZNA. Në mënyrën se si zhvilloheshin situatat, Milladini gjithënjë e më tepër po bëhej pengesë e kundërshtar ideor i Rankoviçit, S. Vukmiroviqit, S. Gjakoviqit të cilëve iu bashkohet edhe D. Mugosha. Svetozar Vukmanoviq Tempo këtë e vërteton më 1981, në intervistën që i jep gazetarit bullgar në lidhje me librin “Lufta për Ballkanin”. Në pyetjen se çka mendon për Milladin Popoviqin, S. Vukmanoviq Tempo përgjigjet: “Populli krijon mite dhe mirë është nganjëherë ta lëmë që të jetojë me ato mite”?! A i duhet komet i veçantë kësaj?

Milladin Popoviqi më 13 mars 1945, në orën 10 e 30 minuta është vra në zyrën e vet në KKK. Të njëjtën ditë S. Gjakoviqi e D. Mugosha i dërgojnë telelegram A. Rankoviçit dhe nuk përmendin kurrfarë emri të vrasësit – pëmendet një kamerier por jo edhe emri i tij. Të njëjtën ditë me telegram njoftohet edhe Tirana për vrasjen e M. Popoviqit.

Rankoviçi, më 14 mars, i dërgon telegram KKK, në të cilin, pos tjerash, njofton që në varrim në emër të KQ të PKJ do të marrin pjesë Milenko Gjuroviq, S. Gjakoviq dhe Dushan Mugosha..

Më 15 mars sërish i dërgohet telegram A. Rankoviçit. As ditën e tretë nuk përmendet asnjë emër vrasësi. Theksohet që “janë arrestuar disa persona të dyshimtë, në mes tyre edhe një zëvendëskomandant i regjionit”. As me këtë rast nuk përmendet emri i Haki Tahës, për të cilin S. Gjakoviqi, pas 40 vjetësh, thotë se është vrasës i M. Popoviqit. Mësuesi Haki Taha ëhtë vrarë në të njëjtën ditë(?) Obdukcioni vërteton se është vrarë përpara M. Popoviqit. Përse nuk përmendej emri i Haki Tahës në telegram? Përse S. Gjakoviqi e D. Mugosha komunikojnë vetëm me Rankoviçin? Përse babai e nëna e Milladinit nuk lejuan që S. Gjakoviqi e D. Mugosha të merrnin pjesë në varrim? “
(https://drini.us/kush-e-ka-vra-milladin-popoviqin-sipas-jevrem-jovovicit/ sipas versionit origjinal :Revista “Alternativa”, nr. 3-4, gusht/shtator 1989, Lubljanë, f. 63/65

https://www.dlib.si/…/4a6872fa-9c43-4612-949b…/PDF )
Një analizë shumë e thjeshtë , në ato vite kur Kosova ishe në gjendje të jashtëzakonshme, dhe çdo gjë kontrollohej nga OZN-a, dhe ndërtesa e OZN-ës ishte e ruajtur dhe e kontrolluar ashtu siç dinë serbë ka qenë e pa mundur që dikush i pa autorizuar të futet mbrende. Bile, as Fadil Hoxhës i ka qenë e pamundur. Pos si do të hynte Haki  Taha  i armatosur dhe të kryente  vrasjen ?
Edhe një gjë : ? Përse babai e nëna e Milladinit nuk lejuan që S. Gjakoviqi e D. Mugosha të merrnin pjesë në varrim? “
Dhe tjetra, nëna e Milladinit në momentin e varrosjes ka vajtuar : Joj Milladine , Ubilli su te tvoji ! Të gjitha këto pëshpëriteshin ndër shqiptar, por vetëm në dhoma shtëpiake dhe ndër njerëzit e besueshëm ndër veti.

Vrasja e Shaban Polluzhës ?
Akademik Hakif Bajrami shkruan : -“Rasti i patriotit  Shaban Polluzha, flet për një skenar miserabël, kunder të cilit me kohë reagoi Fadil Hoxha  që më 16 janar 1945 “ – shkruan Hakif Bajrami. por ai e shton edhe këte : “Pas 8 shkurtit 1945 Fadil Hoxha nuk kishte as pushtet e as funksion edhe pse figuron se ishte “nënkomandant”. Lidhur me Shaban Polluzhën, kur është vra më 20/21 shkurt 1945 Fadili ishte në Beograd për reagim kundër diktaturës ushtarake. Dhe nga ajo kohë e deri më 1966 ishte “I hetuar” në heshtje. ‘
Mandej :” Pengesa kryesore ishte Shaban Polluzha dhe ai duhet likuiduar:”Më 21 shkurt të vitit 1945 në fshatin Tërstenik të Drenicës ëhtë vrarë Shaban Polluzha, njëri ndër komandantët më të njohur të zonës së Drenicës gjatë luftës së Dytë Botërore.”  Pas vrasjes së Shaban Polluzhës dhe “paralizimit “ total të Fadil Hoxhës , e dime se çka ndodhi më tutje.
Ju lutem të keni vëmendjen në datat e cekura  në shkrim :
-8 shkurt 1945 instalimi i Diktatures Ushtarake në Kosovë-
Pas 8 shkurtit 1945 Fadil Hoxha nuk kishte as pushtet e as funksion
– Më 21 shkurt të vitit 1945 në fshatin Tërstenik të Drenicës ëhtë vrarë Shaban Polluzha

Pra? Sikur ta kishte vra Fadil Hoxha , ky do të ishte një rast i madhe për likuidimin e ti.
Pse askush nuk flet për Ali Shukrinë, pse Ali Shukrija nuk u bë subjekt i urrejtjes shqiptare ?
Përgjegja është shumë e thjesht se pse ai e gjuajti plumbin e parë në Shaban Polluzhën në bashkëpunim me partizanët e Ramiz Alisë.
Prapë serbët krijojnë mite : “Populli krijon mite dhe mirë është nganjëherë ta lëmë që të jetojë me ato mite”?! A i duhet komet i veçantë kësaj?
Esad Pashë Toptani
“Në kohën që italianët po përgatisnin terrenin për kthimin e Esatit, plani për vrasjen e pashait po përparonte. Më 21 maj, pas një qëndrimi prej dy javësh në Tiranë, studenti nga Libohova, Avni Rustemi, ishte kthyer në Itali… Vështirë të dihet se me ç’njerëz u takua dhe çfarë bëri Avniu gjatë qëndrimit në Shqipëri mes datave 5 dhe 21 maj 1920, por kur kaloi kufirin me tren nga Italia për në Francë, ai kishte në xhep 6,800 lira dhe 300 franga, që llogariten gjithsej në rreth 4,255 dollarë me vlerën e sotme. Avniu arriti në Paris më 31 maj dhe u vendos në Hotel des Tuileries, që ia kishin rekomanduar disa studentë italianë në Romë…..

…. Esati i kishte treguar Pashiçit dhe anëtarëve të tjerë të delegacionit jugosllav se kandidatura e tij për fronin shqiptar po bëhej gjithnjë e më e mundur, sepse tani kishte arritur të merrte edhe mbështetjen e Italisë. U kishte thënë se do të kthehej me kënaqësi në Shqipëri, madje do ta bënte këtë menjëherë….

… Atë ditë, ai do të hante drekë me Xhemilin dhe Elizën në restorantin L’Escargot d’Or. Në orën një pa një çerek zbritën të tre për të shkuar tek automobili, që ishte parkuar në të djathtë të hyrjes së Continentalit. Esati kishte veshur një xhaketë gri, mbi të cilën mbante rozetën e Oficerit të Legjionit të Nderit dhe Kryqin francez të Luftës… Pak minuta më vonë u mësua se ishte vrarë Esat Pasha dhe njeriu që kishte shkrehur armën kishte qenë Avni Rustemi. Ky kishte qëndruar i fshehur pas njërës prej shtyllave të hyrjes në pritje të pashait.” (https://lapsi.al/2018/10/17/rrefimi-si-u-vra-esat-pashe-toptani-nga-avni-rustemi-ne-paris/ )

Serbë e vranë Esad Pashën? pse , do të thuani . Sepse ai kishte marrë ofertë më të mirë nga italianët për tradhëtin e tij . Serbët këte e dinin.

Pse u zgjodh Avniu si vrasës, dhe pse grushtat i kishte nga shoferët e taksive ?

Ju merr mendja që vrasja e një burrë-shtetit të huaj në Francë, aso kohe një mike e madhe e Serbisë, të denohej vetëm me tre muaj  burg?

Prapë serbët krijojnë mite : “Populli krijon mite dhe mirë është nganjëherë ta lëmë që të jetojë me ato mite”?! A i duhet komet i veçantë kësaj?

A vdiq Skënderbeu në pyllë të dimrit nga Malarja?

Që 550 vjet jetojmë me një mashtrim të madh turko-venedikas se Skënderbeun e mbyti Malarj. Dhe as kush deri më sot të thotë diçka ndryshe.

“Gjithëherë kam pase dyshime rreth vdekjes se beftë të Heroit tonë Kombetar në Lezhë me 17 Janar 1468, kur thuhet se “vdiq nga malarja” …Nga malarja në janar? Vdekja e tij vjen në nji kohë kur Venediku ishte shterngue me mbrojte zotnimet e veta prej osmaneve ne ate qe quhej Shqipnia Venedikase – “Albania Veneta” – shkruan Ilir Seci në studimin e tij.

Me ane te marreveshjeve me osmanet Venediku hoqi qafe rivalet e hershem Republiken detare te Gjenoves. Keshtu qe ne fillimin e luftes me Osmanet ne vitin 1467 venedikasve iu interesonte mbeshtetja dhe perthithja e tanë potencialit shqiptar per me perballue osmanet por nuk i interesonte Skenderbeu si komandant legjendar i cili nuk pranonte nenshtrim ndaj askujt, as ndaj Venedikut. Ishte Janari 1468 nji rast i mire per venedikasit me e hjeke qafe nji kundershtar qe kishte shkaktue vetem andrralla per ta? Perveç venedikasve ishin edhe osmanet te interesuem per vdekjen e Skenderbeut, ata kishin qene te interesuem nga dita e pare…Ta kene helmue nji nga keto te dy fuqi, Osmanet ose Venedikasit? Ku i dihet…por malarja ne muejin Janar me duket si e zorshme me u kaperdi…

(https://lexo-shqip.net/archives/179004/dyshime-rreth-vdekjes-se-befte-te-heroit-tone-kombetargjergj-kastriotit/ )

Duke e llogaritur se çfarë dimrash të ashpër ishin para 500 e kusur vjetëve, po si mund të fluturonin mushkonjat  në ato temperaturë?

Edhe e dyta,  mushkonjat tona e kanë pushimin letargjik të dimrit.

Pak njohuri : “ Riprodhimi nis kur meshkujt dalin nga gjendja e pupës dhe temperatura mesatare arrin 21 °C. Mashkulli dhe femra ciftëzohen ne fluturim, duke fekonduar vezët në 10-15 sekonda. Mashkulli ngordh pak kohë më mbrapa dhe femra menjëhere duhet te thithi gjak deri sa vezët të arrijnë në pjekjen etyre. Mbasi është ushqyer, depoziton vezët në siperfaqe të ujit. Vezët hapen mbas disa ditësh duke nxjerrur larvat te cilat ushqehen me mbetjet vegjetale ne dekompozim. Në dy javë ato transformohen ne pupë, që është dhe faza finale, kështu kryejne metamorfozen në formën e rritur, fazë kjo që zgjat disa ditë. Kur të rriturit dalin prej ujit, meshkujt ushqehen me nektar, kurse femrat duhet te presin disa ditë deri sa tu forcohet aparati i gojes, qe tu bëjë të mundur të ushqehen për herë të parë me gjak. Në temperaturat e ulta, femrat e fekonduara dimërojne deri në pranveren e ardhshme dhe zakonisht ngordhin pasi depozitojnë vezët “  (fxh, mësim nga libri i Biologjisë )

Si e thash edhe në fillim, çdo krim sa do të jetë i organizuar në mënyrën ma ideale, edhe pas 550 vjetësh dalin kokat që me një të menduar të mpreht e shpalosin sekretin e krimit

Ky shkrim do të ngjallë mospajtime, varësisht se nga jemi dhe së cilës ideologji i takojmë, por unë e bëra më të mirën , që mos jetojmë në rrenat e serbë , dhe për Skënderbeun në mashtrimin pesë shekullor të “ Albania Venetes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok