23/06/2024

Google do të lanson VoIP në Britani

0

Google planifikon përhapjën e VoIP lidhjeve telefonike në Britani. Sipas raporteve thirrjet do të jenë falas por të lidhura përmes makinës kërkuese të Google. Google planifikon përdorimin e kabllave optik të pa-përdorur për të arritur nevojat e telefonisë së internetit. Me këtë British Telecom do të fiton një konkurencë të fortë në sektorin e telefonisë.

Gjithashtu, një hapje e vendit të punës për Strategic Negotiator në Google mund të mirret si tregues që Google është duke tentuar të ndërton një rrjet fiber-optik të përbërë nga dark-fiber, diçka që mund t'i ndihmon nevojave të VoIP.

Deri sot VoIP është duke u përhapur ngadal. Arsye të kësaj mund të jenë problemet në kualitet të zërit si dhe rregullimet e tregut. Por, VoIP vazhdon të përhapet, sot 10% të Japonisë përdorin VoIP, dhe një iniciativë e tillë vetëm do t'a zhvillon më tej.

 

Burimi i lajmit:
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2-1454225,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok