25/05/2024

Gafat e Edi Ramës  edhe në Spanjë kundër Kosovës po vazhdojnë?

0

Shkruan Asllan Dibrani

Brenda javës   Edi Rama dha tri deklarata skandaloze  politike   kundër Kosovës ?

Deklaratat  skandaloze të  kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama nuk kanë te ndaluar as në  takimin  e samitit në  Granadë të Spanjës qe u  bashkuan  të enjten afër 50 liderë evropianë edhe nga Ballkani kushtuar  situatës aktuale  në Evropë  ,po edhe në Kosovë .  Brenda javës   Edi Rama dha tri deklarata skandaloze  politike   kundër Kosovës .Fillimisht  me përshkallëzimin e situatës politike, pas sulmeve  terroriste  të  serbëve  të Kosovës ne koordinim me Serbinë dhe Rusinë.

Policia jonë   e fitoj betejën dhe Serbia mbeti e turpëruar para  botës!

Ne suazat e kornizës politike  për zgjedhjen  e problemit  të Kosovës  dhe Serbisë,  pas këtyre suleve terroriste  alarmi u ngrit ne qarqet diplomatike  ndërkombëtare. E  dënuan rastin si terrorist ndërsa   kryeministri i Shqipërisë, as edhe njëherë nuk e  vlerësoj   sulmin  në Banjske  të Zvecanit  në Kosovë . Policia jonë   e fitoj betejën dhe Serbia mbeti e turpëruar para  botës me tentativën e ripushtimit të Kosovës  .Kryeministri shqiptar  e nënçmoj policinë  e Kosovës  nga e cila   e përqafoj politiken e Beogradit  tha se  “Kfori duhet te marr  ne kontroll situatën   rajonale në Kosovë” me çka kuptohet qe ajo pjesë  e Kosovës te mbetet protektorat ose edhe ti ndahet fare  Kosovës .

Sa për dijeni Edi Rama   teza e juaj është e pa qëndrueshme “Veriu është tokë e askujt” është e jona madje kemi toka tonat edhe me tapi deri të Nishi e ma gjere!

Pas  tri ditësh  vazhdoj me   gafat  e veta politike kundër Kosovës  me  deklaratën   skandaloze “Veriu është tokë e askujt” ka qenë ajo që ngriti diskutime revoltuese  në Kosovë rajon ,por edhe  me gjerë.“Nuk ka deklaratë më antishqiptare apo antikosovare, ku u  zhvillua një betejë mes grupeve terroriste të nisura direkt nga Aleksandër Vuçiqi , e devalvuar edhe Rusia . Shqiptarët, Evropa dhe bota e panë se si  u zhvillua ajo beteje e humbur nga terroristet  dhe e fituar nga  te zotit e saje shqiptarët pronar të atyre tokave jo vetëm aty por edhe deri të Nishi ,Novi pazari, Vranja,  komplet Sanxhaku e me gjerë. .Prandaj vetëm Edi Rama nuk e paska dijeni se kujt i përket ajo pjese e Kosovës?

Edi Rama ,po ta them se  gjysma  e Kosovës e kemi prejardhjen  nga ato zona   në thellësinë  e Serbisë, qe armiku i ka stacionuar  forcat ushtarake  kundër Kosovës  ne zonën e quajtur  “Serbia Qendrore”. Qarqeve evropiane  u takuan edhe ne  Granadë të Spanjës qe u  bashkuan  të enjten afër 50 liderë evropianë dhe nga Ballkani Perëndimor.

“Duhet të jeni shumë të qartë se qëndrimet e kryeministrit Edi Rama janë shumë konfuze  edhe  ne këtë “Samit”  kur ky lëshon deklarata te pa matura kundër Kosovës. Edhe në ketë takim  përpiqet ta zbus situatën në  dobinë  e Serbisë duke  e dëmtuar Kosovën  kur thotë se   dialogu duhet  vazhduar  në mes Kosovës dhe Serbisë . A ka sy ky njeri apo vesh me pa  e me dëgjuar?!

Edi Rama mos na tjetërso  jemi një Komb dhe një popull !?

Vërtet është aq naiv dhe  i pa ditur apo ne të kundërtën  edhe   njeri  i  shitur  dore  e zgjatur e Serbisë në këto momente dramatike për Kosovën.

Qarqet diplomatike    evropiane dhe  ato amerikane janë   ne procesin e   sanksionimeve dhe  ndërrimin  e  kësaj arterie te pa sukseseshme  deri me tash.

“ Dialogu  me Serbinë ka vdekur  atë ditë qe   grupi terrorist ka sulmuar  Kosovën “ Prandaj  tani  nuk ka dialog pa  u marr vendime   adekuate për Serbinë .

Zoti Edi Rama   deklarohet sikur mos me  ndodh asgjë!?

Prit Edi Rama , rri para qeve!.  Njëherë  është diplomacia  e Kosovës   me faktorin ndërkombëtar  duke u marr me këtë proces  se çka të veprohet me Serbinë   me tutje . Dialogu i vjetër ka vdekur , presim  dirigjimin  e një dialogu tjetër dhe me përmasa politike , taktike dhe strategjike për Kosovën. Prit Edi Rama,  mos e poshto Shqipërinë ?!. Edi  Rama   deklaratat  tua po ndikojnë shumë negativisht edhe ne mes Kosovës dhe Shqipërisë qe  jemi  të një gjuhe dhe një gjaku, prandaj mos na tjetërso  jemi një Komb dhe një popull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok