18/05/2024

Çfarë është HDD

0

Hard drive disk është pjesa kryesore, dhe zakonisht më e madhja, per ruajtjen e të dhënave në një kompjuter. Sistemit operativ ose (Windows), Programe dhe fotografitë dhe po thuaj te gjithë gjerat e tjera janë të ruajtur në hard disk drive.

Hard drive nganjëherë i referohemi si “C: drive” për shkak të faktit që Microsoft Windows “C letër” ka percaktuar Hard driven e pare. Përderisa kjo nuk është një term shumë e saktë teknikisht për tu përdorur, por është e kuptueshme. Për shembull në disa kompjutera ka letra të shumta qe percaktojnë hard disk drive (p.sh. C, D, E) do te thote qe ne kopjuterin tuaj ka një ose më shumë hard drives.
Ka disa lloje HDD të cilat janë: ATA dhe SATA gjithashtu SATA2 po behet gati tëe dalë në treg shumë shpejte. SATA Drives jane me te shpejta se ATA .

Madhesia e HDD ne kto kohe vazhdon ne 40GB deri ne 4 tera bites dhe me te medhaja nese duhen.

Meriman Braha ©www.merbraha.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok