Elvi Sidheri: Përçartje (të qëllimshme?!) gjuhësore

Përçartje (të qëllimshme?!) gjuhësore Nga Elvi Sidheri Pse u zgjodh kjo tematikë për ta nisur Vitin e Ri? A nuk kish të tjera tematika më të nxehta aktualiteti

Latest news

Fotaq Andrea: Skënderbeu, Antologji (1413-2017)

Një libër i ri për “Vitin Skënderbeu 2018” Fotaq Andrea:  Skënderbeu,  Album – Antologji (1413-2017) Këto ditë, Shtëpia Botuese “Zenith Editions” ka botuar librin e studiuesit Fotaq ... me shume

Ajshe Leka: Një dietë e rregullt ushqimore është kurë bazike e sëmundjes së diabetit

Një dietë e rregullt ushqimore është kurë bazike e sëmundjes së diabetit Përbërja e ushqimit nuk ndryshon shumë prej asaj që përdorin personat e shëndoshë, por ... me shume

Gani Mehmetaj: Lezha, qyteti i ëndrrave fëmijërore

Lezha, qyteti i ëndrrave fëmijërore Nga Gani Mehmetaj Kur e mësova në klasën e pestë të shkollës fillore nga arsimtari i gjeografisë se Drini i Bardhë nga ... me shume

Nikë Gashaj: Çrregullime në diplomacinë shqiptare!

ÇRREGULLIME NË DIPLOMACINË SHQIPTARE! Nga Nikë Gashaj, Politolog Opinioni publik nëpërmjet të mjeteve të informimit (p.sh. portalet: ulqini/online, malesia.org, etj.) u njoftua se në Asamblenë e Përgjithshme ... me shume

Ajshe Leka: Cilësia e jetës së personave të moshuar

Cilësia e jetës së personave të moshuar varet shumë nga të ushqyerit e shëndetshëm Te kjo kategori, pos të tjerave, duhet reduktuar përdorimi i kripës, në ... me shume

Murat Gecaj: Tinka Kurti - artiste e shquar

Në 85-vjetorin e lindjes: TINKA KURTI, ARTISTE E SHQUAR DHE E DASHUR E SKENAVE TONA… Nga Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues 1. Para pak vitesh, Shoqata “Nikajmërtur”, e ... me shume

Lajmet e dites

Skënder Kapiti: Majlinda Kelmendi krenaria jonë kombëtare

Majlinda Kelmendi krenaria jonë kombëtare Tashmë  Historia dhe Pavarësia e Kosovës janë  shkruar edhe me Ar Nga Skënder S. KAPITI Triumfi i sportistes  më  të  madhe shqiptare, e përfaqësueses së shtetit shqiptar të ... me shume

Reportazh

Milazim Kadriu: 'Dita e Plisit' në kullën e Azem Galicës

NË KULLËN MUZE TË  AZEM GALICËS U MBAJT  MANIFESTIMI  " DITA E PLISIT " Kumtesa, këngë e valle, anekdota, mirënjohje,… në  Ditën e plisit në Kullën e Azem Galicës Nga Milazim F. KADRIU Grupi i valltarëve të AKV ... me shume

Aktualitet

Dijana Dukaj: Në përkujtim të kaliuarës së lavdishme

NË PËRKUJTIM TË KALUARËS SË LAVDISHME Nga Dijana Gj. Dukaj Fundviti  është periudha kur duhet rikujtuar  vitin që po lëmë pas, ditët dhe të arriturat ose atë që është dashtë të arrihet ... me shume

Intervista

Entela Binjaku: Intervistë me Floriana Igrishtën, CDU

Intervistë me Floriana Igrishtën kandidate e CDU-së për deputete në Parlamentin e Republikës së Schleswig Holsteinit Intervistoi Entela Binjaku 1. Përshëndetje dhe faleminderit që pranuat të zhvillonim këtë dialog sëbashku! Floriana si lindi ... me shume

Powered by www.merbraha.com v4.7