25/05/2024

Të gjitha llojet e asociacioneve (serbe) janë vdekjeprurëse për Kosovën

0

Nga Aurel Dasareti

Duhet refuzuar. Asociacioni pa kompetenca ekzekutive, apo me kompetenca ekzekutive,  faktikisht është i njëjtë. Është vetëm çështje kohore, kur gradualisht (në një proces gradual), ai pa kompetenca do bëhet me kompetenca.

***

Përndryshe nuk do të ngriheshe e gjithë bota e egër serbe dhe ledhatuesit e tyre nga i gjithë rruzulli tokësor t`u bëjë presion(kërcënime) shqiptarëve që ta formojnë. Ndërkombëtarët: ambasadorë, qeveritarë, kalemxhinj e “ndërmjetësues” në dialog me nazistët, terroristët mbrojnë interesat e vendeve të tyre apo ato personale, frikësohen nga Rusia e Putinit, prandaj shumica prej tyre përkëdhelin Serbinë – brekët e Rusisë. Në këtë lojë ping-pong Kosova (shqiptarët në përgjithësi) bëhet peng.

***

Vullneti i lirë i futur si metodë bazë në psikanalizë, ndryshe, tekat e lira, të quajtura gjithashtu shoqërim i lirë (shoqatë-asociacion), është t’i lejosh idetë, mendimet, kujtimet, imazhet dhe të ngjashme të regjistrohen lirshëm në vetëdije, pa asnjë përpjekje për kontroll, censurë ose kontroll të vullnetshëm, por përkundrazi t’i lejosh “mendimet të lëvizin”, si në ëndrrat me sy të hapur dhe fluturim të ideve.

**

Asociacioni pa kompetenca ekzekutive(“zajednica” e pushtuesve serb në midis të Kosovës) gradualisht do forcohet dhe do bëhet Asociacion me kompetenca ekzekutive.

Ashtu si rritja e thonjve, kur i prisni, nuk mund ta gërvishtni dikë, por kur (gradualisht) të rriten pas disa ditësh mund të sakatosh kundërshtarin tënd.

***

PS: Më poshtë disa fragmente nga shkrimet e mia të mëparshme, në të cilat kam përmendur shprehjen “gradualisht”:

Gradualisht të ardhurat e tij u konfiskuan, ai duhej të hiqte dorë nga qëndrimi në…

Ai donte të përvetësonte gradualisht gjuhën e huaj (…) në një gjuhë të veçantë (…) të popullit të tij.

Tani u krijua një standardizim gradual i shënimeve matematikore, jo pak i ndikuar nga veprat e…

Ai u bë gradualisht i verbër…

Proces gradual. Që nga ardhja në pushtet e Hitlerit në Gjermani në janar 1933 deri në shpërthimin e Luftës së Dytë Botërore në shtator 1939, hebrenjtë u diskriminuan ligjërisht, ekonomikisht (…) dhe kushtet në të cilat jetonin u përkeqësuan gradualisht, duke u bërë gjithnjë e më brutale. Me kohën…shumë u vranë, gjenocid…

Liria duhet të përparojë gradualisht, atëherë do të zgjasë më gjatë.

Robëria që përparon gradualisht, bëhet më e egër dhe zgjatën më gjatë.

**

PS: Është faji i indiferencës së shqiptarëve të Kosovës, që me dekada lejuan të “qeverisin” (shkatërrojnë)  vendin disa bajga kundërmuese, të cilët duke keqpërdorur ndërtesën e Kuvendit miratuan “zajednicën”, një serbistan serbo-sllav-karpatian  brenda Dardanisë-ilire-shqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok