24/06/2024

SHQIPTARËT JEMI PELLAZGËT

0

Shkencëtari e dinte të vërtetën, por kishte

frikë dhe e pyeti shtetin.Shteti i tha; ti i di

rregullat! “Ne s´kemi nevojë të shpikim

stërgjyshër, pasi stërgjysh né nuk kemi“!

Shkecëtari u shtang gjatë,..por e firmosi!

Ajo fjali famëkeqe e studiuesit të nderuar,

qe e mohoi prejardhjen e gjuhës shqipe

nga pellazgjishtja, e cila ka mbërthyer si

gjarpër të vërtetën për origjinën e gjuhës.

Studiues të albanalogjisë sot hezitojnë ta

pranojnë prejardhjen e gjuhës sonë nga

pellazgjishtja dhe nga 54 shkronjat e tyre.

Alfabeti pellazg s´është vetëm shkronja,

por është kulturë, krijimtari, art e histori.

Konstatin Kristoforidhi këtë afabet kishte

por, mohues të prejardhjes e të origjinës

përpiqen ta fshehin emrin e tyre në libra

në revista dhe, në „konferenca shkencore“.

Erinitë e pellazgëve çdo ditë pyesin? Pse

stërnipërit tanë shqiptarë se njohin gjuhën

e etërve të tyre, e mohohojnë prejardhjen

e vetë, mohojnë identitein e vetvetes së

tyre, e mohojnë pasurinë e stërgjyshërve

Mohimi i gjuhës sonë nga pseudoautorët

dhe i qytetërimit paleolit shqiptar, shkon

përtej çdo ligësie; dhe tradhëti kombëtare.

Kohët e perëndisë janë të pafund. Autorët

tanë duhet të pranonin origjinën pellazge

ndryshe, mohimi i origjinës sonë ndaj vet

prejardhjes, gjërat nuk do të vejnë mbarë.

Shkencëtari  nuk  i  mori  parasysh faktet,

faktet  që  e  çlirojnë shqipen nga misteri

Me pranimin e prejardhjes  sonë  pellazge

shqiptarët do e kishim tërësinë teritoriale

gjuhësore, kolturore  e  gjithëkombëtare.

Jetojmë gjerësis së  mohuar  të  atdheut;

gjerësisë së zvogëluar të tokës e të detit,

jetojmë me disa pjesë  të  diellit  të zënë.

Koha s´ resht që ata t´i lëmë të vetmuar

por, mohimi i prejardhje ende gërryen!…

Intelegjencë e gjeografisë së atdheut fol,

pse hesht, pse se ngritë  zërin  e  arsyes,

ku e ke fshehur  fuqinë  e mendjes  sate

s´ka vetëdije më të fuqishme s´e faktet,

se të menduarit tuaj artistik  e shkencor,

pranimi i origjinës pellazgo ilire, heshtet

e mohohet. Librat mashtrues të origjinës

rrezikojnë turpshëm  origjinën shqiptare.

Kombi ynë sot po  rrezikohet  nga  tanët

nga faktorë të ndryshëm e korruptiv, nga

ndërhyrja e fqinjëve grekë, serbë e tjerë!

Atdhe Geci – Dortmund, 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok