16/07/2024

Po mirë e tha Drashkoviqi!

0

Nga Fahri Xharra

” E humbur është Kosova. Nuk ka qenë dashur të jetë kështu – të humbet. Por, në luftë me NATO-n nuk humbi asgjë nga ajo për cfarë ne e konsiderojmë Kosovën. As populli serb, anjë kishë, asnjë manastir. Humbi territori, që edhe pa humbjen nga NATO, ishte pa serbë”, ka thënë Drashkoviq për “Mondo”, transmeton klankosova.tv. “Sot në Kosovë, por edhe atëherë, nga 11 banorë, vetëm një është serb. Pra, cfarë është e jona këtu? Cfarë po duam ne – territore në të cilat nuk ka serbë”. (Drashkoviqi)

Kur jemi te objektet kishtare, Kosova tregoi një mençuri te jashtëzakonshme gjatë luftës duke mos prekur a dëmtuar asnjë objekt fetar kishtar ortodoks.

Shqiptarët e dinin mirë që ato janë shqiptare dhe nuk preken.

Shqiptarët e dinin që nuk guxojmë t’ ia falim Serbisë 400 vjet histori. Çdo e menduar ndryshe na çet në fund të pusit të historisë.

Serbia e shpalli se me shqiptarët po luftohet në luftë fetare,Mendonin serbët që lufta e jonë do të ndihmohet nga muhaxhedinët arab. Por kjo nuk ndodhi.

Lufta e shqiptarëve ishte luftë kombëtare në mes të vendasve autokton- shqiptarëve dhe ardhacakëve sllav- serb.

Ata, te gjitha objektet fetare ortodokse i gjeten të gatshme sepse ato ishin shqiptare . Ato u uzurpuan nga sllavët rus me ndihmën e turkut.

Deri me ardhjen e turkut në Kosovë, objektet e kultit qofshin ato katolike apo ortodokse ishin ndërtuar nga shqiptarët dhe aty shqiptarët i kryenin shërbesat fetare.

Sikur të mendonim ndryshe ne do të humbasnim trashigiminë tonë dhe do te shpalleshim ardhacak te shek.14.

Por jo, ne jemi këtu disa mijëra vjet më herët.Ne jemi pellazgët, ilirët, dardanët.

Lufta me ndihmēn e madhe dhe pa kursim nga euro- amerikanët dhe hebrejvet u krye.

Ne, tani jemi të lirë në tokën tonë!

Kur jemi te kishat dhe manastiret ato janë këtu sepse ishin këtu para ardhjes së sllavëve; serbët nuk e kishin llogaritur që ne nuk e kemi harruar lashtësinë tonë.

Një ditë Vuçiqi tha:” Serbët nuk mund ta pranojnë Kosovën- shtet,pa marr diçka”

Vërtetë ai do diçka, por jo kishat, por e do  liqenin e Ujmanit dhe Trepçën.

E jo, të gjitha janë të Kosovës !

Fahri Xharra, 26.05.21

Gjakovë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok