25/05/2024

Kosova po merr gjithnjë e më shumë kërkesa të çuditshme

0

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike

Përsëritja e pandërprerë e “ndërmjetësve të paqes” nga e gjithë bota për krijimin e një asociacioni në Dardaninë ilire-shqiptare për serbët e vetëshpallur si “popull qiellor”, është shumë e çuditshme por nuk duhet të jetë e mërzitshme. Vetëm shikoni “lindjen” e diellit në Serbinë kriminale.

***

Ata që thonë se paraja nuk mund të blejë lumturinë nuk e kanë shijuar kurrë çokollatën e BE-së, vodkën ruse dhe rakinë serbe.

Kërkesat e çuditshme dhe të pandalshme për formimin e një “shoqate” serbe në territorin e Kosovës, në asnjë rast nuk duhet pranuar, pa marrë parasysh se “ndërmjetësit” e njëanshëm “garantojnë” se nuk do të jetë e dëmshme për shqiptarët dhe shtetin e Kosovës. Sido që ta maskojnë dhe fshehin, është vdekjeprurëse. Kurth për të ripushtuar Kosovën.

Ndërmjetësit e njëanshëm  u thonë shqiptarëve të Kosovës: – Nëse doni të bëni paqe me armikun tuaj të përjetshëm, duhet të bashkëpunoni me armikun për të prerë pjesë të tjera të vendit tuaj dhe t’ua jepni atyre. Atëherë ai do të bëhet partneri juaj i besuar dhe bashkëpronar i pjesës tjetër të tokës që ju ka mbetur. Dhe, ju do të pranoheni në BE dhe kudo.

Ligji moral është universal dhe thelbi i etikës është se njeriu duhet të veprojë në përputhje me ligjin moral.

Pyetja është: A mendoni se kanë moral “ndërmjetësit” në fjalë, të cilët kanë mbushur thasët me euro, rubla dhe dinarë?

Për Serbinë sllave-ortodokse që nuk beson aspak në Zot por në Djall dhe fenë e ka vetëm si reklamim për të përfituar simpatinë e Evropës së “krishterë”, është jashtëzakonisht e rëndësishme (jetike) të pushtojë dhe përvetësojë sërish pasuritë marramendëse të Dardanisë ilire-shqiptare: Miniera e Trepçës, Liqeni i Ujmanit…

Nëse duhet t’i përmbahemi terminologjisë (taktikës) ushtarake, kundërshtari që beson se ka pushtuar një pozicion të rëndësishëm në luftën kundër palës rivale, nuk është i interesuar të bëjë kompromis por e përdor këtë pozicion si pikënisje për të pushtuar një pozicion të ri.

Kosova bën lëshime, vetëm jep dhe jep, prandaj Serbia, e cila ka bërë shumë gjenocid ndaj shqiptarëve vetëm kërkon dhe kërkon.

Pse të ndaloni kur e dini se gjithmonë fitoni?

Të gjitha llojet e asociacioneve (serbe) janë vdekjeprurëse për Kosovën. Duhet refuzuar. Asociacioni pa kompetenca ekzekutive apo me kompetenca ekzekutive, faktikisht është i njëjtë. Është vetëm çështje kohore, kur gradualisht (në një proces gradual), ai pa kompetenca do bëhet me kompetenca. Dhe, Kosova na la

Të jemi të qartë, ndërmjetësve dhe të gjithë të huajve të tjerë, nuk u vjen keq aspak që shqiptarët po humbasin; si gjithë krijesat e tjera, edhe ata janë të përkohshëm në këtë botë, përndryshe të vdekshmit e zakonshëm.

Përçarja mes shqiptarëve kur atdheut (mëmëdheut) i kërcënohet rreziku nga fqinjë gjakpirës është armiku ynë më vdekjeprurës. Ne duhet t`i premtojmë njëri-tjetrit vëllazëri. Një unitet gjithëkombëtar të pathyeshëm, të mbështetur në qëllimet e interesat e përbashkëta. Bashkim të fortë dhe të pandashëm, kudo që gjendemi, pavarësisht nga ndryshimet e parëndësishme që janë plotësisht normale në të gjitha vendet.

O shqiptar! Mos shkel mbi gjakun e dëshmorëve.

https://www.youtube.com/watch?v=o0rM2KSm5cE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok