16/07/2024

Francë për të adoptuar Linux

0

Mbas lajmit të para pak kohësh, që bëntë të njohur ekzistencën e një projekti në Francë për të adoptuar Linux dhe formatin OpenSource në infrastrukturën teknollogjike të administratës publike, arrin konfermimi që gjithçka po vazhdon sipas planeve.

Të shtyrë edhe nga kursimi ekonomik jo i pashpërfillshëm falë përdorimit të sistemit operativ dhe programeve të lirë, francezët janë duke filluar zëvendësimin e software të instaluar në kompjuterët qeveritarë: në veçanti, 1154 kompjutër të parlamentit francez do të emigrojnë në Ubuntu, paisur me OpenOffice.org, Firefox dhe një klient mail opensource.

Gjithashtu parashikohet që një pjesë e kursimeve të përfituara nga ky aktivitet t'i shpërndahet popullsisë në formën e lehtësimit të presionit fiskal.

Për më tepër: La belle France dit 'Oui' á Ubuntu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok