23/06/2024

Enciklopedia e krimeve komuniste ne Mirditë

0

Nga Nue Oroshi, Loen Molla

Mirdita ka qenë një Krahinë në Shqipëri që ka pasur një rezistencë të gjatë antikomuniste deri në vitin 1952.Në Mirditë diktatura kriminale komuniste ka vrarë dhe masakruar pa gjygj shumë atdhetarë shqiptarë që i takonin familjeve tradicionale Mirditore që e ruajtën me përkushtim moton e nderit, besës dhe burrërisë.Meqenëse krimet komuniste në Mirditë nuk janë zbardhur ne dy intelektualët Mirditor morëm iniciativën që të botojmë një Enciklopedi për të gjitha krimet që bëri komunizmi në Mirditë.

Ftojmë të gjithë Mirditorët derë për derë katund për katund,bajrak për bajrak të Krahinës së Mirditës të bashkohen me rrëfimet e tyre për të treguar vuajtjet nën regjimin komunist të cilët do botohen në një Enciklopedi te veçantë që ti mbetet brezave të Mirditës.Enciklopedia do të botohet nën kujdesin e Nue Oroshit dhe Leon Mollës.Më poshtë po e japim edhe listën e personave që u ekzekutuan në Mirditë nga regjimi kriminal komunist.Por edhe të gjithë ata persona që janë vrarë nga ky regjim komunistë dhe që mungojnë në këtë listë emrat e tyre, mundeni me na i dërgu të dhënat e plota dhe do të jenë pjesë e Enciklopedisë për Mirditën,rrefimet,shënimet dhe fotografitë  i dërgoni në këta dy email  adresa: nue_oroshi@yahoo.de ,  leon-mollaj@hotmail.com

Lista  e përsonave që u ekzekutuan në Mirditë nga regjimi komunist

Lista në 12 Bajrakët e Mirditës

BAJRAKU OROSH:

Kapidan Dr. Mark Gjomarkaj
Kapidan Llesh Gjomarkaj
Major Nikoll P. Gjomarkaj
Llesh P. Gjomarkaj
Ded P. Gjomarkaj
Mhill K. Gjata
Preng D. Gjedoda
Nikoll Gj. Ndoi
Zef  Shkurti
Bardhok M. Gjoka
Ded Kolziu
Zef Dod Përvuka
Mark Dod Përvuka
Gjet Dod Përvuka
Llesh M. Tuci
Llesh Kolziu
Tun Nikolla
Preng Shkurt Nikolli
Nikoll Ll. Nikolli
Gjin Kaçi
Frrok P. Prenga
Frrok D. Përvuka
Dod Bib Lleshi
Zef Preçi
Dod M. Kol Gjeçi
Ndue Luli
Dod Koka
Ded P. Ndoi
Ndue Shkurt Deda
Llesh Ndue Biba
Dila e Llesh Nikollit
Preng Gjet Ndoi
Ndrec Ndue Tuci
Gjok Koleci
Bardhok Ndue Lleshi
Frrok Nikoll Laska
Zef Bib Mark Deda
Preng Mark Lleshi
Dod Frrok Ndoi

BAJRAKU SPAÇ:

Gjon Dodani
Ndrec Dodani
Nikoll Përpjetri
Preng P. Frisku
Ndue Frisku
Dod Sakica
Gjoni i Zi
Çup Paluca
Mark Preng Paluca
Llesh Preng Marku
Ndue Mark Gjergji
Llesh Frisku
Ndue Jak Loku
Zef Tom Pjetri
Mark Frroku
Dod Mark Lleshi
Frrok Dod Kola
Pjetër Gjeta
Zef Çoku
Ded Çoku
Preng Zef Marku
Preng Bardhoku
Ndoc Mark Kryeziu
Geg Llesh Prenga
Gjok Zeka
Mark Dod Mellunga
Frrok Dod Kola
Mark Përkeçi
Zef Nikoll Prenga
Ded Cub Dodani
Zef Frrok Gjoni
Mark Frrok Ndoka
Kol Simon Vokrri
Ded Gjok Tuka
Lazër Marku
Gjush Marku
Mark Ndue Deda

BAJRAKU KUSHNEN:

Mark Ndue Bajraktari
Pjetër Ll. Gjoni
Preng Ll. Gjoni
Gjet Pjetër Lleshi
Frrok M. Suma
Preng N. Suma
Pashk Suma
Simon Suma
Ndue Mark Suma
Zef Lazër Gjoni
Ded Lleshi
Tusha Frrok Sherri
Ndrec Gjergj Ndreca
Ndoc Gjet Palaj
Dod Gjera
Kol Gjet Pjerra
Gjon Ndue Marku
Martin Lushi
Dod Bardhok Nikolli
Mark Gjera
Nikoll Frrok Zefi
Mark Gjet Pali
Frrok Margjoni
Mark Preng Vokrri
Ndue Shkurt Prenga
Kapiten N. Përdeti
Gjergj Nikoll Gega

BAJRAKU FANË:

Mark Gjok Ndoi
Prek Lala
Mark Lala
Dod Bib Përndoca
Zef Ndrec Marku
Ndue Zef Ndreca
Gjon Shkurti
Frrok Nikolli
Ndue P. Bajraktari
Zef Ndue Ndreca
Zef Voci
Pjetër Gjera
Frrok Gjet Vokrri
Ndue Nikoll Kola
Mark Bib Vokrri
Gjok Gjet Vokrri
Gjok Mark Ndreca
Mark Preng Zefi
Mark N. Bajraktari
Preng Gjet Përkocaj
Shkurt M. Tuci
Preng N. Prenga
Ndue N. Ndoka
Zef Gjergj Brunga
Ndue P. Gjoka
Ndue Gjok Maroci
Kol Gjok Maroci
Kol Gj. Bardhoci
Gjon N. Bardhoci
Preng Bib Margjoni
Frrok P. Margjoni
Preng N. Deda
Mark N. Çupi
Ndue N. Ndreca
Zef Ceku
Preng Ndue Gjergji
Gjok N. Deda
Zef Mark Ndreca
Frrok Nikoll Ndoka

BAJRAKU DIBRRI:

Bardhok Jak Bajraktari
Shqefën M. Prenga
Kol Mark Lleshi
Ndue M. Lleshi
Pjetër Gjeta
Nikoll Jaku
Kol Nikoll Kola
Preng Zef Marku
Zef Qoku
Dod Qoku
Preng Ndre Marku
Ndue Llesh Frroku
Frrok Zef Doçi
Mark Pjetri
Llesh Frroku
Ndue Ded Laska
Pjetër Paloka
Gjin Paloka
Ded Vila
Zef Ded Vila
Ndue Mark Zefi
Mati Prendi
Ded M. Gjoka
Preng Bib Zefi
Nikoll Frrok Ndoi
Zef Dod Luka
Mark Bib Rrasi
Zef Luk Pjetri
Ded Gjoni
Ndue Marku
Ndue Ndrec Prendi
Dod Llesh Pllaka
Frrok Mata
Pjetër Ded Vila
Ndrec Ndue Bardhi
Jak Preng Gera
Llesh Jak Prenga
Ndue Nikoll Ndoi
Llesh Preng Frroku
Ndrec Mark Ndoi
Pjetër Nikolli
Frrok Gjok Jaku
Ndue Geg Pepa
Gjon Preng Çupi
Zef Seferi
Zef Gjeta
Nikoll Përkeqi
Geg Llesh Prenga
Preng Gjon Marku
Preng Gjet Kola
Mark Përkeqi
Preng Frrok Marku
Mark Dod Ndreca
Mark Tuc Gjoka
Mark Dod Lleshi

BAJRAKU KTHELLË:

Frrok Melyshi
Mark Melyshi
Gjon Melyshi
Mara Melyshi
Llesh Gjon Melyshi
Kapiten Bib Melyshi
Zef Gjergj Melyshi
Preng Ndrec Molla
Bib Preng Molla
Zef Bib Molla
Pashk Mark Molla
Ndue Preng Molla
Mark Ndue Molla
Preng Dod Gjini
Preng Zef Tarazhi
Gjin Kros Buna
Preng Ruçi
Gjin Geg Duka
Mark Cara
Preng Gjergj Biba
Pjetër Gj. Bajraktari
Mark Jak Lurthi
Zef Dod Lekgegaj
Preng Frrok Gjeta
Fran Përndoi
Zef Gjok Rica
Bardhok Gjeta
Bib Mark Biba
Bib Dod Bushi
Kol Tosku
Nikoll Bardhoku
Dod Mark Biba
Bardhok Dod Lleshi
Gjergj Keç Beleshi
Dod Gjin Vorfi
Pjetër Zef Tarazhi
Dod P. Nikoll Gega
Gjon Pjetër Maca
Gjin Ndrec Cara
Frrok Radaçi
Mark Kol Maca
Gjergj Pal Dodaj
Ndue Pal Deda
Major Ndrec Prenga
Pjetër Shqalshi
Llesh Gjon Kola

BAJRAKU SELITË:

Llesh Shkurt Lufi
Ndrec Shkurt Lufi
Dod Lufi
Tanush Lufi
Pepë Lufi
Ndue Gjon Lufi
Ndue Ndrec Lufi
Gjin Llesh Lufi
Dod Bardhok Lufi
Nikoll Lufi
Geg Bozhiqi
Gjin Gjok Dodaj
Preng Nikoll Dodaj

BAJRAKU RRANXË:

Kapiten Islam Daçi
Bardhok mark Daçi

4 BAJRAKËT E MALSISË LEZHË QË KANË QËNË TË MIRDITËS:

Vas Toma
Zef Toma
Ndue Llesh Pjetri
Kol Frrok M. Toma
Kol Lushi
Zef Pjetër Gjoni
Llesh Preng Nikolli
Gjin Jaku
Mark Ndue Pali
Nikoll Deda
Gjok Dod Përbrunga
Ndue Përgega
Preng M. Përzefi
Frrok Fusha
Pjetër Kol Mhilli
Nikoll Bajraktari
Prena e Ndue Lleshit
Mrika e Llesh Pjetrit
Dod Llesh Pjetri
Mark Nika
Preng Zefi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok