13/06/2024

Dorshkrim i rrallë i vitit 1480  mbi jetën dhe veprën e Gjergj Kastriotit

0

Nga Gjon Keka

Dorshkrimi i panjohur më parë i cili mendohet të jetë i vitit 1480 mbi jetën dhe veprën e Gjergj Kastriotit Skënderbeut shkruar nga eruditi i njohur arbëror Marin Barleti.

Sikur që jemi mësuar deri më sot se vepra e Barletit të jetë botuar në mes viteve 1508/37 ,ky dorshkrim është një dëshmi që ja vlenë ta paraqes këtu sepse i kontribuon historisë arbërore dhe europiane në përgjithësi dhe tregon se vepra e Barletit për Gjergj Kastriotin është shkruar në vitin 1480 ndërsa është botuar më vonë.

Këtë dorshkrim e kam gjetë gjatë hulumtimeve të mia mbi epokën e lavdishme të Gjergj Kastriotit dhe arbërorëve të tij në atë kohë,dhe të historisë së kombit arbëror europian ,respektivisht të  historisë së përgjithshme europiane. Një kopje të këtij dorshkrimi e mbaj në arkivin tim personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok