Posts Slider

NJË VEPËR SHUMËFISH E RËNDËSISHME E RRJEDHËS JETËSORE NË ARBËRINË E VITEVE 1634 – 1650

“S’ka dyshim se është aq i madh dhe i jashtëzakonshëm dinjiteti dhe fisnikëria e titullit dhe e detyrës së misionit, i zbatuar me aq kujdes...

Pse Edi Rama nuk e përkujtoi 24 Marsin e bombardimeve të NATO-s kundër Serbisë?!

Nga Enver Bytyçi Kaluan tri ditë nga 24 vjetori i bombardimeve të NATO-s kundër Serbisë për çlirimin e Kosovës. Ishte kjo ngjarja më e madhe...

Fundi i paralajmëruar i getoizimit!

Shkruan: Florim Zeqa Fshatra të tëra kanë mbetur pa banorë, shkollat e boshatisura nga nxënësit në zonat rurale kanë filluar të mbyllen, për çka mësimdhënësit...

Vetëflijimi dhe nënshtrimi i shqiptarëve ndaj të huajve

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike Disa njerëz (si shqiptarët) mendojnë më shumë për të tjerët (armiqtë pushtues) sesa për veten e tyre....

BOKSIERI SHQIPTAR KRISTIAN PRENGA – NJË MOMENT KRENARIE PËR TË GJITHË SHQIPTARËT KUDO

Nga Frank Shkreli Për fat të keq, shpesh na duket sikur për Shqipërinë dhe për shqiptarët dëgjojmë më shumë lajme të këqia se sa lajme...

Posts Grid

NJË VEPËR SHUMËFISH E RËNDËSISHME E RRJEDHËS JETËSORE NË ARBËRINË E VITEVE 1634 – 1650

“S’ka dyshim se është aq i madh dhe i jashtëzakonshëm dinjiteti dhe fisnikëria e titullit dhe e detyrës së misionit, i zbatuar me aq kujdes...

Pse Edi Rama nuk e përkujtoi 24 Marsin e bombardimeve të NATO-s kundër Serbisë?!

Nga Enver Bytyçi Kaluan tri ditë nga 24 vjetori i bombardimeve të NATO-s kundër Serbisë për çlirimin e Kosovës. Ishte kjo ngjarja më e madhe...

Fundi i paralajmëruar i getoizimit!

Shkruan: Florim Zeqa Fshatra të tëra kanë mbetur pa banorë, shkollat e boshatisura nga nxënësit në zonat rurale kanë filluar të mbyllen, për çka mësimdhënësit...

Vetëflijimi dhe nënshtrimi i shqiptarëve ndaj të huajve

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike Disa njerëz (si shqiptarët) mendojnë më shumë për të tjerët (armiqtë pushtues) sesa për veten e tyre....

BOKSIERI SHQIPTAR KRISTIAN PRENGA – NJË MOMENT KRENARIE PËR TË GJITHË SHQIPTARËT KUDO

Nga Frank Shkreli Për fat të keq, shpesh na duket sikur për Shqipërinë dhe për shqiptarët dëgjojmë më shumë lajme të këqia se sa lajme...

Femra dhe lulja, mëkatueset e dëshirimeve tona dehëse të afshit përvëlak

Nga Albert Vataj Magjepsëse si ëndja e një përjetimi platitës, e një pjesëmarrjeje dalldisëse dëshirash që na yshtin në vërshimin uturitës të epjes, dorëzimit, mëkimit,...