18/07/2024

Serbët, si e shkruajnë historinë e tyre

0

Nga lakmia për certifikatë fallco të lindjes ( birth certificate ), populli i shpifur serb nuk lë gurë pa lëvizur në mënyrë që ti sigurojë vetes një “ tapi” në këto toka ku jeton. Edhe më e rëndësishmja është që ata llogarisin që në një të atrdhme jo fortë të largët ne nuk do të jemi këndej pari, qoftë duke ikur, qoftë duke u asimiluar në turq. Ju kujtohen Gararashanini, Çubrilloviqi dhe Andriqi, pa i përmendur edhe të tjerët për plane e tyre kundër qenjes shqiptare.
Një nga mijëra falsifikime serbe të shkruar si sprova, dhe qindra libra historike falsifikuese të historisë së tyre është edhe ky tekst të cilin e përktheva mu për këtë qëllim që të njihemi me “dëshirat “ e tyre për të paraqitur veten si populli më i vjetër i Europës. Një gjë ta kemi të qartë, ata shkruajnë, bibliotekat Europes mbushen me librat e tyre. Diplomacia e tyre punon edh në këtë drejtim që të na paraqesin si ardhacak të shekullit 14 –të nga Turqia.
E zgjodha rastësisht shkrimin “Za antičke pisce Iliri su Srbi” të shkruar nga një profesor i historisë, Hadži Dragiša Šoć . Pra, gjëja se edhe shkrimtarët antik paskan shkruar që ilirët ishin serb.
“ Shoqëria lashtë serbe –shkruan profesori serb, ishte shoqëri shtresash, shtresa e parë ishin luftëtarët, e dzta bujqit dhe e treta mercenarët. Serbët kurr nuk mbanin skllevër, dhe kurr nuk kan jetuar si shoqëri skllavopronare. Të yënit rob tek serbët pas përfundimit të luftërave e kanë marrë statusin e qztetarit të lirë{.
Profesori vazhdon: “ Sipas shkrimeve antike ilirët ishin një popull serb, kurse Keltët ishin shtresa sunduese. Më vonë grekë i quajtën Het , kurse romakët i quanin Gal. Të themi shkurt, Keltët ishin pjesë e popullit serb, dhe Herodi shkruan që të gjithë njerzit e bardhë, grekët i kanë quajtur serb të cilët i kishin flokët e gjatë dhe që e pushtuan Europën Qendrore”
(Cezar Keltima naziva sva plemena na prostoru između Belgije i Akvitanije. Umbri u Italiji, kao i Homerovi Ahajci su Kelti. Ovaj vladajući i ratnički dio srpskog naroda, prokrstario je ogromna prostranstva i ostavio tragove po cijeloj Evropi!) Të gjithë fiset në mes Akutanisë dhe Belgjikës ishin serb.
Prapë fjalet e profesorit të historisë :” Në Bretani, në disa vise të Anglisë, Welsit dhe Skontlandes jetonin serbët. Edhe sot folklori i atyre i përngjanë folklorit serb. (Iz keltskih mitova i legendi nastala je i stara irska književnost. Najveće keltsko sunčano božanstvo je Lug, što je srpska riječ. Ostali keltski bogovi su Teut, Bak, Belbog, a to smo već vidjeli – sve srpski bogovi. ) Pra , të gjitha perënditë serbe ishin ato kelte.”
“ Dr. Ranka Kujić – Velšanka, akademike enë studimet kelte në Britani, ka ybuluar që edhe lumenjt tonë ( pra serb ) të cilet quhen me emra të perëndeshave kelte, gjithashtu edhe qytetet në Panoni
(sot Vjovodina fxh ). Kështu , thotë “profesori “ emrat : “Kladovo, Juhor, Bargdan Bojana, Dunav, Tara, Neretva, Sava Sutla, Vrbas, Vardar, Ibar, Kolubara, Jadar, Sana, Đetinja, Trebišnjica, Una, Bosna , Usora, Strumica dhe shumë të tjerë janë të burimit serb ” mbaron shkrimi.
Si ta quajmë mohimin tonë ? Si ta quajmë propagandën vetshkatrruese të kombit tonë ?
Ps. Ilustrimi nga antika është e profesorit të lartë permendur )
Fahri Xharra, 11.01.18
Gjakovë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok