24/06/2024

Presidenti Trump dhe lartësimi i kombit drejt madhështisë America First

0

Nga Klajd Kapinova

Reforma dhe 300 gjyqësorë federalë

Përurimi i Donald J. Trump si Presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara, shënoi fillimin e mandatit të parë të tij si President dhe Mike Pence si Zëvendës President.

Atë ditë të madhe historike rreth 900,000 njerëz morën pjesë në ceremoninë publike të mbajtur më 20 Janar 2017, në Frontin Perëndimor të Kapitolit të Shteteve të Bashkuara në Washington, D.C.

Kjo ngjarje historike, ishte përurimi i 58-të presidencial, i mbajtur në Washington, D.C., nga 17 deri më 21 janar 2017, festim, i cili, përfshiu koncerte, ceremoninë e betimit, një drekë kongresi, paradë, topa inaugurues dhe shërbimin e lutjes inauguruese ndërfetare.

Përurimi u drejtua nga shefi i drejtësisë së Shteteve të Bashkuara (Gjykatës së Lartë) John Roberts, betimi presidencial u dha nga Trump si detyra e tij e parë pasi u bë president në mesditë, ku morën pjesë 9 antarë të Gjykatës së Lartë.

Ai u betua me dorën e majtë, në një Bibël, kopja e tij personale dhe Biblën e ish Presidentit brilant republikan Abraham Lincoln.

Qysh nga dita e parë e betimit të tij, në Washington D.C., më 17 janar të vitit 2017 Presidenti Donald J. Trump, vazhdon të reformësoj elementin kryesor të shtetit amerikan, që në këtë rast është gjyqësori federal, me një ritëm rekord dhe po ndjek me besnikëri premtimin e tij, para votëbesuesve të tij, për të caktuar gjyqtarë, që do të mbështesin Kushtetutën dhe Shtetin e së Drejtës.

Dora – dorës ai po vazhdon të riformësojë gjyqësorin federal me një ritëm rekord. Kështu Trump ka instaluar më shumë gjyqtarë të gjykatës federale se çdo president në 40 vitet e fundit.

Ai po ndjek premtimin e tij, për të caktuar gjyqtarë, që do të mbështesin Kushtetutën dhe shtetin e së drejtës, për brezat që do të vijnë.

Presidenti Trump ka emëruar, ndërsa Senati ka konfirmuar rreth 300 gjyqtarë si dhe emërimi dhe aprovimi i tre gjyqtarëve të Gjykatës Supreme të SHBA-së (Associate Justice of the Supreme Court of the United States) Neil McGill Gorsuch, Brett Michael Kavanaugh dhe Amy Coney Barrett më 26 tetor 2020 nga Senati.

Sot 6 antarë supreme të Gjykatës së Lartë janë republikanë dhe 3 gjyqtarë të tjerë janë liberalë  demokratë.

Po ashtu janë miratuar nga Senati 53 gjyqtarë të gjykatës së rrethit, 146 gjyqtarë të gjykatës së rrethit, dy gjykatës të gjykatësve të tregtisë ndërkombëtare.

Konfirmimet gjyqësore të Presidentit Trump, kanë përfshi tre qarqet 2, 3, 11 në gjykatat federale të apelit tek republikanët.

Është e rëndsishme të thuhet, se në asnjë vend gjykate qarku nuk ekziston askund karrige bosh dhe kjo po ndodh për herë të parë në të paktën 40 vjet në të gjithë historinë e SHBA-së.

Policia e shtetit një domosdoshmëri e komunitetit

Në vitin 2018, Presidenti Trump theu rekordin për gjykatësit në gjykatën e apelit (29) të konfirmuar në 2 vitet e para të një presidence. Zbatimi i ligjit Politikat e Presidentit Trump, po mbështesin oficerët e policisë amerikane, të dalluar për guximshëm dhe heroizëm në zbatimin e ligjit dhe po i bëjnë komunitetet tona kudo në SHBA më të sigurta.

Ai vazhdimisht ka mbështetur oficerët e departamenteve të policisë së 50 shteteve në zbatimin e ligjit dhe familjet e tyre dhe është zotuar të mos bllokojë policinë, sikurse kanë vepruar vazhdimisht governatorët dhe kryetarët e bashkive të shtetëve, që fatkeqsisht drejtohen nga “demokratët” ekstremistë socialistë.

Dhe për këtë arsye të forte shoqatat e departamenteve të policisë së 50 shtetëve amerikane, për here të parë në historinë e tyre publikisht, kanë shprehur mbështetjen për të votuar edhe një mandate tjetër Presidentin Donald J. Trump, veprim kurajoz, i cili, ka alarmuar dhe nervozuar maksimalisht të gjithë liderët politikë socialistë, liberal dhe globalist amerikanë, që ndodhen rastësisht në Kongres dhe Senatin Amerikan.

Presidenti nisi Operacionin Legjenda në Kansas City, MO, për të ndihmuar në rivendosjen e paqes dhe sigurisë në komunitetet në të gjithë vendin.

Në kuadrin e reformës së policisë së shtetit në SHBA, një komision i ri u krijua menjëherë, për të vlerësuar praktikat më të mira për rekrutimin, trajnimin bashkëkohorë dhe mbështetjen e madhe zyrtarëve të zbatimit të ligjit.

Krimi i dhunshëm ra shumë në 2017 dhe 2018 pasi ai ishte në nivel shumë të lartë në vitet 2015-2016, para se Presidenti Trump të merrte detyrën, gjatë viteve të mbrapshta të administratës së deshtuar liberale, socialiste, globaliste të B. Hysen Obama  dhe Sleepy Joe Biden.

Trump, nënshkroi ligjin historik, duke i bërë komunitetet tona më të sigurta, duke reformuar sistemin tonë të drejtësisë penale.

Administrata e tij, ringjalli Projektin e Fqinjësisë së Sigurt, i cili, bashkon në një qëllim shumë të mirë prokurorët, policët, sherifët dhe grupe qytetarësh, për të vendosur para ligjit shkelësit më të rrezikshëm të krimit të dhunshëm dhe më për t’i dërguar pas hekurave në burg.

Urdhri Ekzekutiv i Policimit të Sigurt, për Komunitetet e Sigurta në inkurajojnë dhe stimulojnë reformat e departamentit lokal të policisë, duke ruajtur përkushtimin ndaj ligjit dhe rendit.

Ky urdhër historic, do të ndihmojë në zbatimin e praktikave më të mira, për përdorimin e forcës dhe përmirësimin e shkëmbimit të informacionit.

Presidenti, gjithashtu nënshkroi Ligjin e Rregullimit të NICS në ligj në 2018, duke forcuar sistemin e kontrollit të sfondit, për të siguruar, që amerikanët të mbajmë armët larg duarve të kriminelëve.

E rëndsishme, është se gjatë kësaj kohe Presidenti Trump nënshkroi aktin Stop Aktin e Dhunës në Shkolla dhe krijoi një Komision për Sigurinë e Shkollave, për të shqyrtuar kështu mënyrat për t’i bërë shkollat tona më të sigurta.

Po ashtu, ai ndërmori veprime aktive, për të luftuar krimin e dhunshëm, rivendosi dënimin federal me vdekje dhe punoi për të rivendosur sigurinë në qytetet dhe komunitetet amerikane.

Trump dhe administrata e tij, kanë ndërmarrë hapa kritikë, për t’i dhënë fund trafikimit të qenieve njerëzore. Dhe kjo u arrit duke nënshkruar Aktin e Riautorizimit për Mbrojtjen e Viktimave të Trafikimit e cila menjëherë u kthye në ligj.

Legjislacioni shtrëngon kriteret, nëse vendet (shtetet), po përmbushin standardet për eleminimin e trafikimit.

Reagimi i shpejtë ndaj epidemisë Covid 19

Për sa i përket kujdesit shëndetësor, Presidenti Trump udhëhoqi një përgjigje të guximshme dhe të menjëherëshëm ndaj COVID-19, e cila uli dora-dorës koston e kujdesit shëndetësor dhe ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm, për të luftuar epideminë e opioidit.

Që nga muaji janar 2020, Trump ka udhëhequr një përgjigje të guximshme, agresive dhe vendimtare ndaj pandemisë së koronavirusit.

Ai i ka dhënë përparësi rregullimit të sistemit amerikan të prishur të kujdesit shëndetësor dhe ka punuar me Kongresin, për të zbatuar një sistem model, që funksionon për të gjithë amerikanët, duke e bërë të qartë, se pacientët me kushte paraekzistuese do të mbrohen.

Kështu dënimi për mandatin individual është eliminuar, planet shëndetësore të shoqatës janë zgjeruar dhe janë zgjatur planet e sigurimit afatshkurtër, me kohëzgjatje të kufizuar.

Nga ana e tjetër, Presidenti, po punon për të zbatuar planin e tij, për uljen e çmimeve të barnave me recetë.

Gjithashtu, në saj të përkushtimit të madh të administratës Trump, amerikanët kanë parë rënien e parë ndonjëherë të primeve mesatare referuese në shkëmbimin federal të kujdesit shëndetësor.

Gjithashtu Presidenti nënshkroi një Urdhër Ekzekutiv, për të përmirësuar kujdesin shëndetësor të të moshuarve dhe për të përmirësuar qëndrueshmërinë fiskale të Medicare.

Reformat për të zgjeruar opsionet e Medicare Advantage dhe Llogaritë e Rimbursimit Shëndetësor janë zgjeruar, ku ai mobilizoi të gjithë administratën e tij, për të adresuar varësinë nga droga dhe abuzimi me opioidin, duke deklaruar një Urgjencë të Shëndetit Publik Mbarëkombëtar.

Presidenti Trump, nënshkroi Aktin e Mbështetjes për pacientët dhe komunitetet, për të luftuar epideminë e opioidit. Po aty administrata krijoi FindTreatment.gov një burim publik, për të ndihmuar në luftimin e abuzimit të substancave. Këtu ai nënshkroi një urdhër ekzekutiv, që rrit çmimin dhe transparencën e cilësisë.

HHS po finalizon një rregull, që do t’u kërkojë spitaleve t’i bëjnë çmimet publike të disponueshme në internet dhe në një format më miqësor ndaj konsumatorit.

Administrata ka propozuar një rregull, për të kërkuar që kompanitë e sigurimeve dhe planet shëndetësore të grupeve të sigurojnë të regjistruarit vlerësime të kostos. Presidenti Trump njoftoi veprime shtesë, për të siguruar insulinë më të përballueshme

Opsionet përmes Medicare

Deri në vitin 2021, shumë të moshuar të regjistruar në pjesëmarrjen e planeve të zgjeruara të Pjesës D, do të kenë qasje në një grup të gjerë të insulinave, në një maksimum prej $35 parapagesë, për furnizimin e një muaji.

Administrata Trump, gjithashtu ka promovuar inovacionin dhe zgjidhjet, për të zgjeruar mundësitë e trajtimit, për amerikanët që jetojnë me sëmundje, duke përfshirë HIV/AIDS, sëmundje të veshkave, kancer pediatrik, Alzheimer etj.

Administrata nisi një program për të siguruar falas ilaçin parandalues të HIV/AIDS, për pacientët e pasiguruar.

Paralelisht me këtë, Presidenti Trump nënshkroi aktin bipartizan për Rininë pa Duhan, për të rritur moshën mbarëkombëtare, për blerjen e duhanit dhe produkteve të avullimit deri në moshën 21 vjeç.

Taksat e kushtueshme Obamacare u shfuqizuan, duke përfshirë taksën cadillac dhe taksën e pajisjeve mjekësore.

Mjedisi

Presidenti Trump, po promovon një mjedis të pastër dhe të shëndetshëm, për të gjithë amerikanët, duke vazhduar të ndjek politika që inkurajojnë mbrojtjen e mjedisit, dhe nga ana e tjetër nxisin rritjen ekonomike.

Që nga viti 2005, emetimet e karbonit në lidhje me energjinë në SHBA, kanë rënë më shumë se çdo vend tjetër. Ky nivel u ul edhe më shumë në vitet 2019 dhe 2020. Kësisoj, rekordi mjedisor i SHBA-së, është një nga më të fortët në botë.

Sipas Shtëpisë së Bardhë, nga viti 1970 deri në vitin 2018, emetimet e kombinuara të ndotësve më të zakonshëm të ajrit ranë 74% ndërsa ekonomia u rrit mbi 275%.

SHBA sot ka ajrin më të pastër në botë

SHBA, kanë sot ajrin më të pastër të regjistruar në botë dhe nga ana e tjetër Amerika është një udhëheqës global, për ujë të pijshëm të pastër.

Presidenti, ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm, për të rivendosur, ruajtur dhe mbrojtur tokën, ajrin dhe ujërat brenda territorit të SHBA-së.

Akti Save our Seas Act, u nënshkrua në ligj në 2018. Ky ligj riautorizoi Programin NOAA Detrin Debris, duke promovuar veprime ndërkombëtare, për të zvogëluar mbeturinat detare, duke autorizuar veprimet e pastrimit dhe reagimit, që mund të jenë të nevojshme.

Kështu EPA, ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm për të pastruar vendet tona të ndotura dhe vendet e rrezikshme.

EPA po zbaton në mënyrë më efikase standardet e cilësisë së ajrit, që do të mbrojnë më mirë mjedisin dhe shëndetin e njeriut.

Nisma e mbjedhjes së 1 trilion pemëve

Presidenti Trump njoftoi se SHBA do të bashkohet me nismën të mbjedhim 1 trilion pemë.

Menaxhimi i Presidentit në tokat amerikane, promovon ruajtjen, duke inkurajuar administrimin e mirë dhe zgjerimin e mundësive rekreative.

Vetëm këtë vit, ai nënshkroi legjislacionin, që përcakton 1.3 milion hektarë të rinj të shkretëtirës – legjislacioni më i madh, për tokat publike në një dekadë.

Departamenti i Brendshëm propozoi të hapte më shumë se 1 milion hektarë tokë, për gjueti dhe peshkim të zgjeruar.

Për të realizuar këtë plan, Presidenti ndërmori një veprim të rëndësishëm, për të përmirësuar menaxhimin e pyjeve, për të ndihmuar në parandalimin e zjarreve shkatërruese të pyjeve.

Presidenti Trump, lëshoi ndryshime në Aktin Kombëtar të Politikës Mjedisore (NEPA), për të zvogëluar rregulloren dhe për të lejuar që projektet e infrastrukturës dhe transportit të ecin përpara.

Po ashtu Trump nënshkroi ligjin Akti i Madh i Jashtëm Amerikan. Ligji, është investimi i vetëm më i madh historik, në parqet tona kombëtare dhe tokat publike. Ajo u mbështet nga 850 grupe ruajtjeje dhe siguron 900 milion dollarë në vit në fonde të përhershme, për Fondin e Konservimit të Tokës dhe Ujit.

Pas shumë dekadave SHBA zë vendin e parë në botë për prodhimin e energjisë

Politikat e Presidentit Trump, kanë filluar të çlirojnë potencialin energjetik më rë madh në SHBA.

Për këtë ai nënshkroi një urdhër ekzekutiv, për të zgjeruar shpimet e naftës dhe gazit në det të hapur. Kësisoj në ditët tona ShBA është vendi i parë në botë, si prodhuesi më i madh i naftës dhe gazit natyror.

Administrata veproi në mënyrë agresive, për të rritur eksportet e burimeve të energjisë në tregun global dhe lejoi financimin e projekteve të qymyrit dhe energjisë fosile.

Presidenti Trump, ka aprovuar infrastrukturën dhe ka siguruar burimet e nevojshme, për të lëshuar prodhimin e naftës dhe gazit. U miratuan tubacionet Keyo XL dhe Access Dakota Access, duke mbështetur hapjen e 42,000 vendeve të reja të punës dhe 2 miliardë dollarë është paga e këtyre punëtorëve.

Gazsjellësi New Burgos, u miratua si një projekt ndërkufitar, që do të eksportojë benzinë në SHBA dhe Meksikë. Për këtë gjë administrata e re e Presidentit Trump përmbysi moratoriumin e deshtuar të ish Presidentit B. Hysen Obama për të rritur qiranë, për zhvillimin e industrisë së naftës dhe gazit në tokat federale.

Presidenti anuloi menjëherë Planin e kushtueshëm financiarë të Fuqisë së Pastër të energjisë të ish Presidentit Obama.

Për këtë ai propozoi Rregullin e Përballueshëm të Energjisë së Pastër, për të zvogëluar gazrat serë, për të fuqizuar shtetet, për të promovuar pavarësinë e energjisë dhe për të lehtësuar rritjen ekonomike dhe krijimin e vendeve të reja të punës.

Administrata ka shfuqizuar shumë rregullore të kushtueshme të ish administratës globaliste socialiste të B. Hysen Obamës, duke përfshirë rregullin e emetimeve të metanit, që do t’u kushtonte prodhuesve amerikanë të energjisë rreth 530 milion dollarë në vit.

Presidenti, njoftoi synimin e tij për të tërhequr SHBA nga Marrëveshja e padrejtë e Klimës në Paris. Presidenti dhe administrata e tij vazhdojnë të ndihmojnë fermerët tanë.

Gjatë vitit 2018, ai nënshkroi një ligj të ri gjithëpërfshirës të ligjit për fermat amerikane. Ky projektligj ofron mbështetje dhe stabilitet për fermerët tanë, zgjeron sigurimin e të korrave, dyfishon sesa fermerët mund të marrin hua dhe ndihmon në hapjen e tregjeve të reja për fermerët tanë.

Presidenti autorizoi shitjen gjatë gjithë vitit të benzinës E15 e cila siguroi një nxitje për komunitetet e Amerikës në fushën e bujqësisë dhe kryesisht për ata fermerë, që merren me kultivimin dhe rritje të misrit.

Procesi i kuq, që ka dëmtuar fermerët amerikanë është rikthyer përsëri. Kjo nga ana e tjetër, përfshin eliminimin e rregullit të rëndë të Ujërave të Shteteve të Bashkuara të epokës deshtake globaliste socialiste të administatës së B. Hysen Obamës.

Ligji historik i Shkurtimeve të Taksave dhe Punëve, i mbronte fermerët dhe familjet e tyre nga taksa e pasurisë. Falë legjislacionit historik të Presidentit për uljen e taksave, niveli efektiv i taksave për fermerët ra nga 17.2% deri në 13.9%.

Trump, po qëndron në këmbë për t’i ardhur në ndihmë fermerëve të Amerikës, duke negociuar marrëveshje tregtare më të drejta, më të lira dhe më reciproke, që heqin pengesat dhe hapin tregje për fermerët amerikanë.

Ai nënshkroi Marrëveshjen Shtetet e Bashkuara-Meksikë-Kanada (USMCA) në ligj. USMCA, do të rrisë masivisht eksportet bujqësore të Amerikës me 2.2 miliardë dollarë.

Gjithashtu USMCA, do të eleminojë programet diskriminuese të Kanadasë, që lejojnë produktet e qumështit me çmim të ulët të shesin prodhuesit e qumështit të vendin tonë.

USMCA përfshin zgjerimin e aksesit në treg për produktet e qumështit, vezët dhe pulat.

Në një marrëveshje me Bashkimin Evropian, eksportet e sojës amerikane do të rriten.

Edhe në kontinentin e Azisë, Presidenti arriti një marrëveshje të re tregtare me Japoninë, ku, do të eleminojë ose ulë tarifat për afërsisht 7.2 miliardë dollarë në bujqësinë e ShBA.

Bumi i eksporteve amerikanë në botë

Presidenti Trump vazhdon t’i qëndrojë politikës së bisnesit me Kinën dhe praktikave të tyre të padrejta tregtare, të cilat demtojnë fermerët amerikanë.

Administrata e tij, ka autorizuar gjithsej 28 miliardë dollarë ndihmë për fermerët, që i janë nënshtruar praktikave të padrejta tregtare. Ai vazhdon të mbështesë dhe zgjerojë tregjet për fermerët e Amerikës.

Tregu i Japonisë sot në saj të politikave të drejta tregtare të presidentit amerikanë, është i hapur për importimin e produkteve blegtorale dhe mishit të shijshëm të viçit amerikan.

Kufizimet gjithashtu janë eliminuar për eksportet amerikane të mishit të derrit në Argjentinë, mishi i viçit amerikan është i pranishëm në tregun e Brazilit.

Idaho copëton patatet në Japoni, ndërsa shpezët amerikane eksportohen në Korenë e Jugut.

Presidenti Trump, nënshkroi një Urdhër Ekzekutiv, që drejton agjencitë federale, për të drejtuar procesin rregullator të bioteknologjisë bujqësore.

Administrata republikane, vazhdimisht po punon për të promovuar lidhjen në zonat rurale amerikane, duke investuar në brezin e gjerë rural.

Kujdesi për ripërtëritjen e pyejeve në SHBA

Presidenti Trump, po punon për të mbrojtur pyjet e gjëra të SHBA-së.

Në vitin 2018, Presidenti nënshkroi një Urdhër Ekzekutiv, që synon rritjen e menaxhimit të përgjegjshëm të pyjeve dhe koordinimin e pasurive federale, shtetërore, fisnore dhe lokale për të parandaluar dhe luftuar zjarret.

Për të ruajtur shëndetin e pyjeve tona, Akti i Përmirësimit të Bujqësisë i vitit 2018 u nënshkrua në ligj.

Presidenti Trump dhe administrata e tij vazhdojnë të ofrojnë lehtësimin e nevojshëm për katastrofat në zonat e prekura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok