15/06/2024

Çfarë është arti për artistët?!

0

Përgatiti Albert Vataj

Qëllimi i artit nuk është të përfaqësojë pamjen e jashtme të gjërave, por rëndësinë e tyre të brendshme.

Aristoteli

Art! Kush e kupton atë? Me kë mund të konsultohet për këtë perëndeshë të madhe?

Ludwig van Beethoven

Një sy sheh, tjetri ndjen.

Paul Klee

Qëllimi i artit është të lajë pluhurin e jetës së përditshme nga shpirti ynë.

Pablo Pikaso

Kjo botë nuk është veçse një kanavacë për imagjinatën tonë.

Henri David Thoreau

Nëse dëgjoni një zë brenda jush që thotë ‘nuk mund të pikturosh’, atëherë pikturo gjithsesi dhe ai zë do të shuhet.

Vincent van Gogh

Vizioni është arti për të parë atë që është e padukshme për të tjerët.

Jonathan Swift

Çdo artist zhyt penelin e tij në shpirtin e tij dhe pikturon natyrën e tij në pikturat e tij.

Henri Uard Beecher

Vepra e vërtetë e artit nuk është veçse një hije e përsosmërisë hyjnore.

Mikelanxhelo

Thelbi i gjithë artit të bukur, i gjithë artit të madh, është mirënjohja.

Friedrich Nietzsche

Pa traditë, arti është një tufë delesh pa bari. Pa risi, është një kufomë.

Winston Churchill

Një intelektual thotë një gjë të thjeshtë në mënyrë të vështirë. Një artist thotë një gjë të vështirë në një mënyrë të thjeshtë.

Charles Bukowski

Jeta rreh dhe shtyp shpirtin dhe arti të kujton se ke një të tillë.

Stella Adler

Arti nuk është një studim i realitetit pozitiv, ai është kërkimi i së vërtetës ideale.

John Ruskin

Madhështia e artit nuk është të gjesh atë që është e zakonshme, por ajo që është unike.

Isaac Bashevis Singer

Vetëm përmes artit mund të dalim nga vetja dhe të dimë se çfarë sheh një person tjetër.

Marsel Proust

Arti është mjalti i ruajtur i shpirtit njerëzor, i mbledhur mbi krahët e mjerimit dhe mundimit.

Theodore Dreiser

Arti është dora e djathtë e Natyrës. Ky i fundit na ka dhënë vetëm qenie, i pari na ka bërë burra.

Friedrich Schiller

Një vepër arti është mbi të gjitha një aventurë e mendjes.

Eugene Jonesco

Thirrja e artistit është të dërgojë dritë në zemrën e njeriut.

George Sand

Arti i mirë është arti që të lejon të futesh në të nga këndvështrime të ndryshme dhe të dalësh me një shumëllojshmëri pamjesh.

Mary Schmich

Kaq i gjerë është arti, aq i ngushtë mendja njerëzore.

Aleksandër Papa

Arti i madh është një moment i kredhur në përjetësi.

James Huneker

Artistët nuk bëjnë objekte. Artistët bëjnë mitologji.

Anish Kapoor

Një vepër arti nuk ka asnjë rëndësi për shoqërinë. Është e rëndësishme vetëm për individin.

Vladimir Nabokov

Asnjë artist i madh nuk i sheh gjërat ashtu siç janë në të vërtetë. Nëse do ta bënte, ai do të pushonte së qeni artist.

Oscar Wilde

Pa art, vrazhdësia e realitetit do ta bënte botën të padurueshme.

George Bernard Shaw

Arti i madh fillon aty ku përfundon natyra.

Marc Chagall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok