26/05/2024

ARRATISJA IME POETIKE NË BABA TOMORR

0

NGA KALOSH ҪELIKU

 

(Rrufjani im me dosje policore

kishte qenë Honxhobonxho)

 

Miku im, Poet. Rilindas, shqiptar

Siç, thotë: Edhe Ai vetë, në Roman:

Herët, në Komunizëm. Cenzurë

I shkruante në Libër: “Letra Lirisë”.

 

E përndoqën. E thyen te “Rënja e lirë”

E shanë. E vranë. E shtrinë në spital:

I shkruan pizi erotike në vënd Lirisë.

Mezi doli gjall nga “Gjëmat e Gjëmisë”

Dhe, erdhi gjysëm i vdekur, në shtëpi.

E ndiqte Zonja Vdekje. Dosja Letrare

Izolimi. E shpallën të sëmurë psiqik

Ҫmendur. Paranoik. “Armik” i shtetit.

 

Miku im, që i shkruante “Letra Lirisë”

Trembeshte, nga Unë: Mos jam spiun?!

Frikë, që: Unë Sot, nuk trembem nga Ai

Mos, vall është rrufjan i “Pazarit Grave”?!

Shkaku, se: Vetë “Pazari i Grave”, Dosje

E shpalli të sëmurë psiqik. Dhe, i çmendur.

 

Rrufjani im, kishte qenë: Honxhobonxho…

 

 

(Kalemxhiu kundër meje

doli edhe me pizi erotike)

 

Kalemxhiu, spiun. Moti ndaj Meje

Përveç denoncimeve, doli me pizi:

Dyluftim, si Sanço Panço shqiptar

Pas DoktorZiut, hipur mbi gomar.

 

Kohë, kur e nxorra Lapsin me dy tyta

Tymeflakë. Zjarr, e shkrepa në gazetë:

Kalemxhiun e futa “patriot”, në Libër…

 

 

(Shpallja e Honxhobonxhos

rrufjan edhe në gazetë)

 

Policia Letrare, pas disa viteve. Liri

“Demokraci”. Dhe, sallmadi shteti:

Pasi e kishte shtrydhur si limonin:

Vite e vite në Vetëshërbim. Shkup

E shpalli rrufjan Honxhobonxhon.

 

Metodë e vjetër policore. Sekrete

Grep peshkatarësh me një krimb.

Për t’i kapur “peshqit e mëdhenj”

“Armiqtë” e Shtetit të “përbashkët”.

 

Gjithë “armiqtë e rrezikshëm”, Dje:

Iknin. Trembeshin. Shtrigani Allahut!

I cili i ndiqte pas shpine. Rrugë. Hije

Tavernë. Tek “Parku i Grave”. Libra.

 

Policia Letrare, vetë e shpalli spiun

Honxhobonxhon. E hudhi grepin:

E martoi rrufjanin me ferexhezezën

Xhadinë. Sot, ta fsheh nga populli.

 

Dhe, e dini kush ishte spiuni im

Rrufjani, Sot, “Patrioti kuqezi?!…

 

 

(Imzot, Gratë e mia besnike

tek Unë kishin parë priftin)

 

Herët, që në rini. Katund. Kërçovë

E më vonë,  edhe në Shkup. Kala:

Me  flokë të gjata. Mjekër të zezë

Gunëzezën deri në fund këmbëve.

 

Cucat azgane, Gratë e mia besnike

Besim kishin te Unë. Rrëfeheshin

Në Altar: Njëra pas tjetrës. Radhë.

I shpëtoja nga depresioni. Vetëvrasja

Rreziku, që i ndiqte në Jetë. Rrugë.

 

Imzot, Gratë e mia besnike. azganet

Përçudi, te Unë kishin parë Priftin?!…

 

 

(Sonte pas politikanëve

e mora vaksinën B.)

 

Padashtatas, mbeta vonë në Tavernë

Me rakinë e rrushit. Dhe, Birrë Rrapi.

Papritmas, erdhën disa kalimtarë rasti

Matanë, karshi meje e shtruan me meze:

Raki rrushi. Dashuri. Biseda politike.

 

Mbarëprapë. Biseda dalldisi, mori fushën

Me raki rrushi. Nacionalizëm serbomadh;

Mysafiri, dikur nxori një nështetësi serbe

Ia dorëzoi mikut. Nikoqirit, “maqedonas”.

 

Unë, matanë tavolinës pija birrë Rrapi

Dhe, e prisja kamarieri ta bëj pagasën.

Dikur, kamrieri erdhi, dhe dola në rrugë

Borë e madhe, jashtë biente flokë – flokë.

 

Thashë, me vete: E mora, vaksinën B.

Sonte, kundra Koronavirusit. “Armik”…

 

 

(Dy metra larg rri Sot

me Gruan besnike)

 

Vështirë sot, lind: Edhe, Poezia

Më zi, se në sistemin komunist:

Ehu! Mos dil në rrugë, pa maska!

Duart laj me sapun. Dy metra, rri

Larg, dhe me Gruan tënde besnike!

 

Vështirë, Sot lindë: Edhe, Poezia

Porosi Qeveritare. Nateditë masa:

Mos dil në rrugë! Duart laj me sapun!

 

Dy metra larg, rri me Gruan besnike!…

 

 

(Arratisja ime Poetike

në Baba Tomorr)

 

Ika, Dje nga Shtëpia e Babait

U arratisa, në Tyrbe. Shkup.

I porosita Dy qe, ta lëroj arën

Dhe, një kalë shale pri para.

Përçydi, lindi poezia erotike

Sot, Unë i lëroj: Edhe, malet.

 

Dikur, edhe një birrë Rrapi

Rrëfehem para Babashehut:

Pastroj Veten, nga mëkatet.

Mal i Perëndive. Baba Tomorr:

Vera, ku pihet me Dy shtamba

Pasmesnate, Tyrbe: lindë Poezia

Dhe, bëhet dashuri me Hënën…

 

Shkup, 15 janar 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube
Tiktok