Hello Guest

Si te shkruani nje CV

  • 0 Replies
  • 2912 Views
Si te shkruani nje CV
« on: October 10, 2009, 10:18:45 AM »
Qfare eshte CV

Nje CV ose (curriculum vitae) ?sht? nj? mjet marketingu. Me CV tuaj, ju do t? jeni n? gjendje p?r t? promovuar veten. Imagjinoni CV si nj? broshur? q? do list? p?rfitimet e nj? sh?rbimi t? ve?ant?.

Kur shkruani nj?  CV-shikojeni sikur ju jeni pronari dhe pyetni veten . A do t? dal e veqnte dhe me e mire se konkurrenca (kandidat?t e tjer?) dhe nese managjeri do kishte deshire te fliste me ty  p?r nj? pun? t? mundshme pasi te kete lexuar CV tende?

Njohja me njerzit dhe intervistimi jan? thelb?sore p?r gjuetin tuaj t? pun?s dhe CV juaj ?sht? vet?m hapi i par? n? k?rkim t? pun?s. Megjithat? nj? CV do t? jet? kontakti yt i par? me pun?dh?n?sit potencial dhe do t? hap der?n. N?se ju jeni i ftuar p?r nj? intervist? ju at?her? do t? jeni n? gjendje t? shpjegoni dhe t? zgjeroni at? q? ?sht? n? CV tuaj.

 Nj? CV-?sht? nj? mjet thelb?sor n? k?rkimin tuaj t? pun?s. Kur aplikoni p?r vende t? lira n? p?rgjith?si t? par? ju duhet t? d?rgoni CV tuaj p?r t? prezantuar veten me pun?dh?n?sit ardhsh?m.

 


Ktu posht? do shkruajm? ?far? menyre t? shkruajm? nj? CV.


N? fillim shkruani t? dh?nat tuaja t? p?rgjithshme:

     * Emri
     * Mbiemri
     * Adresa e lokale
     * E-mail
     * Numri i telefonit  etj.

N? qoft? se aplikoni p?r nj? pun? jasht? shtetit, ju lutemi mos harroni pa p?rfshij? kodin nd?rkomb?tare qe keni. Dhe mos harroni te perfshini numrin e ri n? qoft? se ju do t? zhvendoseni s? shpejti.PROFILI PERSONAL

Profili personal Kjo duhet t? jet? i shkurt?r, deklarata q? informon pun?dh?n?sin ?far? personi jeni dhe ?far? lloj pozicioni ju po k?rkoni. Lloji i pozit?s, rolit (menaxheriale, supervizor, kontraktor) duhet t? p?rfshihet si.

Zanated dhe Aft?sit?

Kjo pjese e CV tuaj p?rfshin aft?sit? tuaja kryesore. Ju duhet t? p?rfshini vet?m fjal? ky?e n? seksionin e tij, mos shikoni n? p?rshkrime t? gjata t? aft?sive tuaja. P?rmbledhje aft?si ?sht? quajtur edhe profilin personale.Historiku i Pun?simit

Ne kete pjese te CV tuaj do shkruani te gjithe historine a punes tuaj du ke filluar nga ajo qe punoni tani deri tek punet qe keni bere qe ne femiri.


Arsimi dhe Kualifikimet

Listo listen  e kualifikimeve tuaja n? k?t? seksion. P?rfshirja e t? gjith? arsimimin tuaj duke p?rfshir? v?rtetimin e institucioneve jo-akademike, sidomos ato q? lidhen me vende t? lira t? pun?s. N?se keni m? shum? p?rvoj? pun? se kualifikimet, v?n? p?rvoj?n tuaj n? pun? para se kualifikimet tuaja.

 

 

Ketu poshte kame hedhur nje exsample te thjeshte ndoshta ju ndimon.

 

Emri:M.......... B...........

Adresa:......................................................

Tel: 020..............., Mob: 079.................

Email: admin@merbraha.com
                                                       Website: www.merbraha.com

 

 

________________________________________

PROFILI PERSONAL


Nj? individ i motivuar,i  besu?shem dhe shume profesional dhe mbi 1 vit p?rvoj? si ................. Superb aft?si komunikimi kombinuar dhe aft?si shume te mire qe t? p?rballet me konsumatorin. A ?sht? n? gjendje t? punojn? si pjes? e nj? ekipi, si dhe me iniciativ?n e vet.Aft?si p?r t? nd?rmarr? detyra sfiduese dhe t? punojn? me standarde t? larta pa k?rkuar mbik?qyrje.Kerkon p?r t? gjetur nj? pozicion n? nj? kompani t? te madhe.

Zanated dhe Aft?sit?

? Patent? t? plote
? Aft?si p?r pun? n?n presion
? Aft?si p?r t? folur Anglisht, Greqisht, italisht dhe shqip
? Aft?si p?r t? p?rcaktuar p?rpar?sit? ne ngarkes?n e pun?s
? Aft?sit? e mira organizative
 


Historiku i Pun?simit


Supermarket:                                                                     Qershor 1993 - janar 1996                      Adresa:Turqi                                                                                                                             Pozicioni:Supervizor
? Sh?rbimin e konsumatorit
? Mbajtjen dhe listat e profukteve n? magazin?
? Mbik?qyrur p?r koleget qe punojne ne tills
? Bilanci i dh?n? ne funde te dites tek zyra parave
? Trinuar per nj? sh?rbim t? klientit n? nj? kiosk supermarket dhe nje stacion benzine
? Harton vler?sohen t? reja dhe sugjeruar p?rmir?simet


Arsimi dhe Kualifikimet
 
Universiteti:Aleksander Moisiu University                         Shtator 2004 - 2009 - Tashi                            Adresa e univestitetit: Durres
Deg: Informatike


Shkolla e mesme:Sami Frash?ri                                        Shtator 1983 - Qershor 1988
Adresa:Tiran?                                                                                                                                  Dega: Gjimnaz
Kualifikimit: Diplom?


Shkolla fillore:Gjergj Fishta                                                                Shtator 1986 ? Qershor 1993 Adresa:Tirane                                                                                                                                      10 dhe 9                                                                                                                                   Studimet:Matematik?, Biologji, Gjeografi, Histori, Fizik?, Kimi, etj.


Hobi dhe Interesat

M? pelqen t? d?gjoj muzik? t? m?suarit p?r t? p?rdorur kompjuterin, duke lexuar romane, udh?timet, pazari dhe njohja me njerez te rinj? dhe duke dal? me familjen dhe miqt?.

Referenca: Kemi nese kerkohen.

Nga: Meriman Braha @www.merbraha.com
« Last Edit: October 12, 2009, 04:47:36 PM by merbraha »