Hello Guest

Berisha: Do njohim diplomat e universiteteve private

  • 0 Replies
  • 923 Views
Berisha: Do njohim diplomat e universiteteve private
« on: October 30, 2008, 07:17:03 AM »
Kryeministri Sali Berisha ka deklaruar dje se qeveria do t? njoh? diplomat e universiteteve private. Q?ndrim ky q? mbahet ende pa filluar procesi i akreditimit t? k?tyre institucioneve t? arsimit t? lart? privat. Ky premtim i kreut t? Ekzekutivit, Berisha ?sht? b?r? dje gjat? vizit?s n? nj? universitet privat n? kryeqytet, investim i nj? kompanie t? huaj. Mes t? tjerash kryeministri Berisha premtoi edhe nj? trajtim fiskal ndryshe t? k?tyre institucioneve t? arsimit privat, duke p?rmendur edhe k?rkes?n e vazhdueshme t? tyre p?r heqjen e TVSH-s?.

?Qeveria ?sht? e vet?dijshme se ndaj jush ?sht? e domosdoshme t? adaptohet nj? q?ndrim i diferencuar?, tha Berisha teksa i drejtohej k?tyre investitor?ve privat?. Sipas tij, pas konsolidimit t? kuadrit fiskal, t? par?t q? do t? p?rfitojn? bonuse apo p?rjashtime do t? jen? ata q? do t? investojn? n? arsimimin e f?mij?ve shqiptar?. ?Arsimit privat, q? ?sht? shum? ngusht? i lidhur me interesin publik, i takon edhe nj? trajtim i ve?ant? fiskal, q? ne do ta b?jm??, vijoi Berisha. Ai i ?sht? kund?rp?rgjigjur akuzave p?r shkat?rrimin e arsimit dhe universiteteve. ?N? m?nyr? anakronike, d?gjoj t? shpallen universitetet si rezervat i t? papun?ve. Nuk ka koncept m? primitiv se ky. Madje k?rc?nohet me njohjen e diplomave. K?to jan? q?ndrime anakronike. Universitete jan? rezervate t? elit?s s? kombit, jan? shtret?rit e ngroht? t? mendimit intelektual t? kombit. Un? ju jap fjal?n se n? formimin e elit?s, n? fondin ekselenc?s, n? fondin e ?Brain gain?, universitetet private do t? ken? t? nj?jtin trajtim me ato publike?, tha kreu i qeveris?.

Ai ka kujtuar se sfida e universiteteve shqiptare ?sht? cil?sia dhe ajo k?rkon p?rqendrim t? madh. Kjo ?sht? e v?rtet? si p?r universitetet publike, ashtu edhe p?r ato private. Sikund?r edhe p?r ?do institucion q? duhet t? performoj? gjithnj? e m? mir?. ??sht? t?r?sisht e palejueshme t? paragjykosh, madje ?sht? shum? e d?mshme t? nxjerr?sh konkluzione mbi paragjykimin. Do t? b?het rating-u dhe k?tij vler?simi do t?i n?nshtrohen t? gjitha universitetet. Ndaj un? inkurajoj dhe mir?pres pjes?marrjen e sektorit privat n? arsim?, theksoi Berisha.

Burimi: Gazeta Shqip