Author Topic: Politike-berja e re dhe alternativat ne Shqiperi  (Read 720 times)

valbona

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
Politike-berja e re dhe alternativat ne Shqiperi
« on: May 14, 2008, 04:50:50 PM »
Kohet e fundit ne vend po vihen re mneyra te reja organzimi poltiik dhe alternativa te reja te grupeve qe me pare nuk kane qene aktive ne jeten publike te Shqiperise ose kane marr pjese ne forma te ndryshme kryesisht nepermjet shoqerise civile. Nga format e reja te pjemajes politike mund te permendim edhe GRUPIN QYTETAR G99 i anoncuar ne disa media kombetare dhe qe pritet te kete eventin e lancimit te tij publik kete te premte ne nje menyre krejt origjinale , n amfiteatrin e liqenit ne Tirane. Ky grup duket se do te sjelle sfida te manaxhimit te politike berjes qe nga dita e pare. Me poshte po postoj disa pjese nga dokumentat publike te ketij grupimi dhe disa referenca te marra ne Internet per prononcime publike.

Pyetjet qe lindin ne kete rast jane:

-Cfare do te sjelle te re G 99 ne Shqiperi dhe aja vlen te investohet besimi tek nje grup relativisht i ri?
-A ka nevoje Shqiperia per nje shkundje nga modelet e vjetra te politike berjes?


"G-99 (Grupi 99) është një organizim qytetar, që ka për qëllim të transformojë qeverisjen në Shqipëri dhe të inkurajojë angazhimin qytetar për të ndryshuar realitetin e vrazhdë të jetës në vend.
Ne besojmë tek Shqipëria! Besojmë se është e bekuar, dhe pse e aksidentuar përkohësisht nga politikanë të papërgjegjshëm. Ne besojmë tek historia e kombit tonë dhe kapacitetet e njerëzve tanë. Ne besojmë se çdo organizim njerëzish të talentuar, të shkolluar e idealistë duhet, mundet dhe do ta ndryshojë historinë e vendit të vet.
Vizioni ynë është i qartë: Një Shqipëri më e mirë është e mundur! Plani ynë është i thjeshtë: Sot! Bashkë! Me kurajo civile! Ne do ta ndryshojmë Shqipërinë e agonisë 17 vjeçare!
Kërkesat tona janë njerëzore: arsim për fëmijët tanë, punë për çdo qytetar që mund të punojë, përkujdesje sociale dinjitoze për personat në nevojë, spitale për prindërit tanë, pensione për gjyshërit tanë, sukses për sipërmarrjet tona, prona për familjet tona, shtet dinjitoz për Shqipërinë e kundrejt botës.
Bashkëpunëtorët tanë janë kudo: Të djathtë e të majtë sot jetojnë nën të njëjtin terr, zhuriten nga e njëjta thatësi, vuajnë nga e njëjta varfëri e papunësi, zhvaten nga i njëjti shtet, injorohen nga të njëjtët pushtetarë. Të rinj që s'ëndërrojnë dot, e të moshuar që kurrë si realizuan dot ëndrrat janë aleatët tanë. Emigrantë e studentë jashtë, që shumë kontribuojnë, por pak të drejtë kanë për të vendosur për këtë vend, janë përkrahja jonë. Profesionistët dinjitozë, idealistët që s'dorëzohen kurrë, janë krahët tanë. Shqipëria është muza jonë!
Kundërshtarët tanë janë shumë pak: Një grup i vetmuar pushtetarësh rraqexhinj e të babëzitur, aksidente të politikës së shekullit të kaluar, cinikë të dhimbjes sonë të përbashkët. Ata që për arsimin bërtasin e fëmijët në shkollat tona nuk i çojnë, ata që për spitalet çirren, e kurrë nuk besojnë të vizitohen aty, ata që për korrupsionin ulërasin e rekorde botërore të korrupsionit thyejnë. Janë shumë pak për të penguar progresin!
Zgjidhjet tona janë të qëndrueshme: Zgjidhje shqiptare për probleme shqiptare. Nuk do të premtojmë qiellin, por normalen.
Kemi mbledhur bashkë disa nga mendjet më të hapura e më të përgatitura të vendit . Ne nuk do të premtojmë kurrë atë që nuk arrihet, por do të përmbushim çdo premtim të bërë.
Bashkohu dhe ti me ne dhe behemi 100, 1000, 1.000.000 zera per nje Beslidhje te Re me Shqipërinë