Posts Slider

Sot në “Ditën e Evolucionit”, në kremten e çlirimit nga errësira, në ditën e Darvinit dhe darvinizmit

Nga Albert Vataj Sot 163 vite më parë pa dritën e botimit një prej kryeveprave të mendimit iluminist. Botohet libri "Mbi Origjinën e Specieve". Ai...

KM-SË SONË S’KA PSE T’I VIJË TURP

Nga Fadil Sahiti Jo rrallë herë më kanë thënë miq e të tjerë se shkarravinat e mia kritike për politikën dhe politikanët janë të mbushura...

DY SHËNIME

Nga Blerim Latifi I PARI Duke i futur në kontrollin e tij të plotë serbët e Kosovës, Beogradi ka siguruar një nivel të lartë dhe...

Varfëria shpirtërore e intelektualëve!

Shkruan: Florim Zeqa Secili njeri e ka një dhunti natyrore, por jo të gjithë dijnë ta shfrytëzojnë atë. Të lumtë ata që e zbulojnë veten,...

Një libër për vlerat e sociologjisë dhe kontributin e sociologut në shoqëri

RECENSE LIBRI (Rreth librit “Sociologu dhe Shoqëria” të Gëzim Tushit, "Mjeshtër i Madh" dhe "Kalorës i Urdhërit të Skënderbeut") Nga Fran Gjoka, Lezhë Sociologu Gëzim...

Posts Grid

Sot në “Ditën e Evolucionit”, në kremten e çlirimit nga errësira, në ditën e Darvinit dhe darvinizmit

Nga Albert Vataj Sot 163 vite më parë pa dritën e botimit një prej kryeveprave të mendimit iluminist. Botohet libri "Mbi Origjinën e Specieve". Ai...

KM-SË SONË S’KA PSE T’I VIJË TURP

Nga Fadil Sahiti Jo rrallë herë më kanë thënë miq e të tjerë se shkarravinat e mia kritike për politikën dhe politikanët janë të mbushura...

DY SHËNIME

Nga Blerim Latifi I PARI Duke i futur në kontrollin e tij të plotë serbët e Kosovës, Beogradi ka siguruar një nivel të lartë dhe...

Varfëria shpirtërore e intelektualëve!

Shkruan: Florim Zeqa Secili njeri e ka një dhunti natyrore, por jo të gjithë dijnë ta shfrytëzojnë atë. Të lumtë ata që e zbulojnë veten,...

Një libër për vlerat e sociologjisë dhe kontributin e sociologut në shoqëri

RECENSE LIBRI (Rreth librit “Sociologu dhe Shoqëria” të Gëzim Tushit, "Mjeshtër i Madh" dhe "Kalorës i Urdhërit të Skënderbeut") Nga Fran Gjoka, Lezhë Sociologu Gëzim...

Kush e vrau Xhemail Mustafën?

(Kujtime për mikun e kolegun. Të gjithë i dinin vrasësit, ndërsa askush s'guxonte të bënte me gisht. Gjyqi i Hagës pas 21 vjetësh do ta...

error

Nese e pelqyet ket artikull? Ju lutemi përhapni fjalën :)

Follow by Email
YouTube
YouTube